У сукобима на протестима у Хонгконгу који су ноћас прерасли у насиље повријеђена је 31 особа, од којих двије теже.

У сукобима на протестима у Хонгконгу који су ноћас прерасли у насиље повријеђена је 31 особа, од којих двије теже.

BUKA portal / 05. октобар 2019

Оператор метро превоза МТР Корп саопштила је да ће њена мрежа која превози дневно пет милиона путника, данас обуставити рад, а биће затворени и шопинг центри и супермаркети.

– Пошто више нисмо у могућности да пружимо безбједне и поуздане услуге путницима у овим оконлностима, корпорација нема избора него да донесе одлуку о обустави рада цијеле њене мреже – наводи се у саопштењу.

Демонстранти су палили ватру на станицама и у једном празном возу при чему су повријеђена два радника жељезнице, додаје МТР. Све метро станице затворено су ноћас, преноси Ројтерс.

 

Затворено је и десетак шопинг центара, супермаркета и филијала кинеских банака које су били на мети демонстраната.

Полиција је саопштила да је полицајац у Јуен Лонгу пуцао у самоодбрани након што га је демонстрант гађао експлозивном направом и повриједио га. Медији тврде да је ријеч о 14-годишњем дјечаку, а градска болница наводи да му је стање стабилно.

Полиција у Хонгконгу је јуче употребила сузавац како би растјерала демонстранте који су блокирали улице у финансијском центру града, неколико сати након што је влада примјенила одредбе Закона о ванредним мерама који је посљедњи пут примјењен прије више од пет деценија.

На основу тог Закона, како је рекла предсједница локалне владе Кери Лам, од сутра се уводи забрана маски за лице које углавном носе демонстранти како би прикрили идентитет.

Танјуг


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.