У Мостару Хрвати најавили протест против избора Комшића

У Мостару је за вечерас на друштевним мрежама најављен протест Хрвата против избора Жељка Комшића на мјесто хрватског члана Предсједништва БиХ.

Srna / 09. октобар 2018

 Као организатор протестне шетње наведена је "хрватска младост".

 

Хрвати су позвани да се окупе у 18.00 часова код Свеучилишта и да прошетају до Канцеларије хрватског члана Предсједништва БиХ у Мостару, гдје ће упалити свијеће и исказати своје незадовољство.

 

У протестном позиву се напомиње да се очекује општа мобилизација свих организација како би из Мостара отишла достојанствена порука у свијет о прегласавању Хрвата.

 

"Хрватице и Хрвати, вријеме је да се реагује на поновљено гажење демократије у виду прегласавања Хрвата и избора за хрватског члана Предсједништва особе која је изабрана бошњачким гласовима. Нека пламен свијећа које буду горјеле покаже да демократија у БиХ не постоји, али нека још снажније покаже да смо још ту и да нећемо прихватити рушење политичке воље хрватског народа", наводи се у позиву.

 

Кандидат ДФ-а Жељко Комшић изабран је по трећи пут за хрватског члана Предсједништва БиХ, освојивши на протеклим општим изборима у БиХ више од 190.000 гласова и побиједивши кандидата ХДЗ-а БиХ Драгана Човића, који је добио подршку око 130.000 бирача.


Бука препорука

Избори у БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.