У Јапану за девет долара можете унајмити човјека који ће слушати ваше кукање

Јесте ли икада пожељели да кукате и жалите се некоме ко ће имати разумијевања и једноставно вас саслушати? У Јапану је сада то могуће за само девет долара.

BUKA portal / 26. јун 2019

Таканову Нисхимото је Јапанац који је започео овај необичан бизнис и чини се како се није покајао. Педесетогодишњак води онлине сервис Оссан Рентал од 2012. године у свом родном Токију.

Путем овог сервиса за само 1.000 јапанских yена или близу девет долара можете се сат времена некоме жалити, повјерити, кукати, причати своје проблеме и потешкоће... За оне који то желе, доступно је и савјетовање.

Нисхимотов циљ првобитно је био саслушати људе средњих година које у Јапану често исмијавају због пивских стомака, опадања косе, нехигијенских навика... Како каже, намјера му је била да растјера све негативне стереотипе. Међутим, његов сервис данас користе све генерације и изгледа како се сви имају пожалити на нешто. 

"Мислио сам да ће ми се највише јављати мушкарци, али то су ипак жене од двадесетих до педесетих година", каже Нисхимото.

Судећи према корисницима Оссан Рентал сервиса, Јапанци се највише жале на каријеру и љубав, док се други једноставно имају потребу пожалити на лошу услугу у угоститељском објекту, лош тренд, концерт који их је разочарао...

Нисхимото вјерује како старији људи имају много стрпљења и животног искуства које могу подијелити с млађима, због чега такве највише запошљава. Његов сервис данас у просјеку користи око 900 људи мјесечно.

Преузето са клиx.ба


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.