Суад Арнаутовић, члан Централне изборне комисије БиХ, за БУКУ: И даље постоје снаге које покушавају до даљњег да одгоде изборе

Slađan Tomić / 18. август 2020

Законска обавеза свих органа власти на свим нивоима и свих дужносника у Босни и Херцеговини и дипломатско-конзуларним представништвима БиХ јесте да помажу органима надлежним за проведбу избора, каже у интервјуу за “Буку” Суад Арнаутовић, члан Централне изборне комисије БиХ. Он истиче да је много оних који покушавају да  одгоде заказане локалне изборе, те да ће сви чланови бирачких одбора бити тестирани на ЦОВИД 19 и да ће све потребне мјере бити предузете. Мишљења је да постоје и они који јавно говоре да су за провођење локалних избора, али који на све могуће начине покушавају да тај процес закоче, да члановима ЦИК-а “згаде” процес  и да  на дуже вријеме одгоде изборе.

БУКА: Локални избори расписани су за 15.11. изузев Мостара. Нема гаранције да ће  доћи до побољшања епидемиолошке ситуације. Може ли ЦИК осигурати сигурно гласање, односно обезбиједити зону без инфекције? Имате ли новац за то?

Ово је јако добро и актуелно питање. Нисам сигуран да се о томе у јавном простору детаљније разговара. Због тога вам хвала што наш разговор започињемо о томе. Након бројних напада на ЦИКБиХ, који су вођени удруженим снагама двије владајуће странке, уз пратњу неких њихових сателита, програмирано и по веома прецизном сценариу - и још се, нажалост, воде - долазимо до круцијалног питања, а то је како са здравственог аспекта одржати изборе у БиХ? Како избјећи ситуацију да изборни процес не буде нови генератор ширења вируса и како избјећи ситуацију да се државни апарат и изборна администрација оптужи да је организацијом локалних избора генерирала нове кластере ове опасне заразе.

Прво што морам истаћи је да је ЦИК БИХ на вријеме препознала потребу да нормативно уреди рад органа за провођење избора на изборни дан у увјетима пандемије ЦОВИД-19, када се очекују велике групе гласача на бирачким мјестима. То смо уредили доношењем Инструкције о поступању органа за провођење избора на изборни дан у увјетима епидемије ЦОВИД-19 која је објављена у “Службеном гласнику БиХ”, службеним новинама ентитета и Брчко дистрикта БиХ и на web сајту ЦИКБиХ. Овом Инструкцијом смо уредили правила понашања на бирачком мјесту, у опћинској/градској изборној комисији, у Главном центру за бројање, у складишту и у сједишту ЦИКБиХ. У оквиру овог документа налази се и спецификација материјално-техничких средстава потребних на бирачком мјесту ради хигијенско-епидемиолошке заштите чланова бирачког одбора и бирача. За та средства још увијек немамо новац, али смо предузели активности да путем Министарства сигурности БиХ и других надлежних тијела осигурамо неопходну опрему и средства за рад органа за провођење избора. Оно што је сигурно ми нећемо тражити сав потребни новац, нити ћемо расписивати јавне набавке, нити складиштити та средства. Наша улога ће бити посредничка, а гро активности ће спровести надлежна државна и ентитетска тијела и посебно градови и опћине. Свакако, на приједлог надлежних кризних штабова и министарстава здравства по потреби ћемо допунити ову Инструкцију. Нпр. уочио сам да је потребно у ову Инструкцију уградити императивну норму о обавезном тестирању чланова органа за провођење избора најкасније три дана прије дана избора. Дакле, свих именованих чланова бирачких одбора, опћинских и градских изборних комисија и особља у ЦИКБиХ, па ако се покаже да има позитивних на вирус треба хитно вршити адекватну замјену особља, које такодјер мора бити тестирано. На политичким странкама и независним кандидатима, коалицијама и листама независних кандидата је сада обавеза да о томе воде рачуна, јер су политички субјекти Законом овлаштени и повлаштени да предлажу чланове бирачких одбора. Све особе које они предложе за предсједнике или чланове бирачког одбора морају бити негативни на тест ЦОВИД-19.

БУКА: Хоће ли избори уопште бити одржани, јер проблем је препуно складиште у које није могуће ставити изборни материјал и одржати изборе ако се оно не испразни, а мора се чувати због наредбе Тужилаштва БиХ?

Када сам малочас рекао да су се водили и још воде бројни напади на ЦИКБиХ, управо сам мислио на оне политичке субјекте који се као јавно залажу за одржавање избора, а што тајно што отворено све раде да нам “згаде” посао и натјерају нас да поново донесемо одлуку о одгађању избора или чак о прекиду свих изборних радњи за дужи период. Жалосно је што су се у тај сценарио, свјесно или не, укључили и неки од којих се то најмање очекује. Ми нећемо дозволити да проблем складишта буде разлог за ометање изборног процеса. Све што надлежна тужилаштва буду тражила од нас они ће то и добити. То је наша законска обавеза. Међутим, законска обавеза је и свих органа власти на свим нивоима и свих дужносника у Босни и Херцеговини и дипломатско-конзуларним представништвима БиХ да помажу органима надлежним за проведбу избора.

БУКА: Које законске промјене су потребне за већу независност ЦИК-а?

“Већа независност” како ви кажете је заиста потребна. Она је у потпуности испуњена када се у раду органа за провођење избора испуне четири темељна, опћа принципа, и то: принцип једнакости, принцип транспарентности, принцип непристрасности и принцип независности изборне администрације. Према дефиницији у Изборном закону БиХ, изборне комисије и бирачки одбори су независни и непристрасни у свом раду. Посебно се наглашава да је ЦИКБиХ независан орган.

Принцип једнакости захтијева једнак однос ЦИКБиХ и други изборних органа према свима. То је пракса еквидинстанце у односу на политички спектар. Једнако морамо бити удаљени и једнако близу политичким субјектима и бирачима у чијем интересу дјелујемо. То, такођер, подразумијева једнако разумијевање и тумачење правне норме, односно једнако поступање у идентичним правним ситуацијама. 

Принцип транспарентности подразумијева, прије свега, отвореност у раду изборних комисија и бирачких одбора, јавност рада - омогућавање новинарима и другим посматрачима, посебно представницима политичких субјеката, присуство сједницама и свим другим активностима органа за провођење избора, пренос сједница уживо - ливе стреам, публицирање одлука; редовно извјештавање јавности о активностима, израда свеобухватних образложења уз одлуке, стално ажурирање web странице итд.

Принцип непистрасности подразумијева да не постоји пристрасност ни према коме, нити један политички субјект не смије бити привилегиран приликом одлучивања о предметима из надлежности изборне комисије, чланови изборне администрације не могу бити укључени у било какву страначку активност. Чланови изборних комисија или бирачког одбора неће учествовати у доношењу одлуке када тај члан или члан његове уже породице има особни или финанцијски интерес, или ако постоји други сукоб интереса, који може довести у сумњу његову способност да дјелује непристрасно. 

И, на концу, принцип независности је кључни принцип који захтијева политичку, финанцијску и сваку другу независност ЦИКБиХ и свих осталих нижих органа за провођење избора у БиХ. Ми смо у претходном периоду били изложени блокади усвајања Буджета, што је до краја оголило чињеницу да ЦИКБиХ није финанцијски независно тијело, па та законска прокламација остаје само празна тлапња све док се не изврше законске измјене које ће омогућити да ЦИК БиХ И у том сегмент буде заиста независан орган. У том циљу ми смо предложили адекватне измјене Изборног закона БиХ.

БУКА: Како ће изгледати епидемиолошки прихватљива биралишта? Можете ли нам то описати?

Ту ствар смо до детаља описали у нашој Инструкцији о којој сам већ говорио на почетку нашег разговора. Суштина је да изборни процес неизбјежно води ка окупљању већег броја људи, а што онда подразумијева обавезно придржавање свих мјера особне и колективне здравствене заштите прописаних од стране надлежних здравствених установа и кризних штабова. Нпр. у исто вријеме на бирачко мјесто дође више бирача. Мора постојати прописана дистанца између двије особе, мора се носити маска, дезинфицирати руке итд. Ми ћемо имати провјеру температуре сваког бирача и довољан број маски за оне који се, евентуално, појаве на бирачком мјесту без маске. Нисмо још размишљали о томе да сегментирамо бирачко тијело и да пропишемо у које вријеме да поједине старосне групе популације бирача дођу на биралишта. Можда то и урадимо ако се оцијени да та мјера може бити од користи. Нпр. да позовемо особе старије од 60 година да дођу на биралишта од 07,00 до 11,00 сати, потом они од 30 до 60, а на крају млади, први бирачи од 18 година, па до 30 година старости. То је идеја коју мора прихватити цијело друштво, све политичке странке, како бисмо и на тај начин допринијели сигурном одвијању изборног процеса у увјетима пандемије ЦОВИД-19. Јако је важно да сва изборна администрација буде тестирана што ближе дану избора, почев од чланова бирачких одбора и њихових замјеника, па до чланова ЦИКБиХ.

БУКА: Одржавање избора је било неизвјесно до посљедњег тренутка, на крају су избори одгођени због необезбјеђивања новца за изборе. Да ли ЦИК БиХ може стићи спремити све за изборе и колико вам је отежан рад због кашњења с усвајањем буджета?

Већ сам истакао да су на нас извршени напади “ватром из свих артиљеријских оруђа и оружја”. У томе предњаче двије владајуће странке које не прихватају нови сазив ЦИКБиХ, односно одлуку Парламента БиХ о именовању нових/старих чланова ЦИКБиХ. Иако ми са тим процесом именовања, који је обављен унутар Представнишког дома Парламентарне скупштине БиХ на потпуно законит начин, немамо ништа, ипак сав бијес је сручен на наша леђа. Потпуно незаконито нам је био ускраћен буджет за изборе у року од 15 дана од дана расписивања избора, што нас је приморало да одгодимо изборе и помјеримо их са 4. октобра на 15. новембар. Онда је Клуб СНСД-а у НСРС покренуо апелацију пред Уставним судом БиХ против те наше одлуке. Интересантно је истаћи да је СНСД велика странка, Она у свом чланству и својој близини има велики број експерата, па и експерата уставног права, који врло добро знају да према јурисдикцији Уставног суда БиХ политичке странке не могу покретати спорове пред Уставним судом БиХ, али је ипак СНСД поднио ту апелацију. Ја мислим да је то учињено само јавности ради и стварања и одржавања стања којега ја означавам синтагмом "стање перманентне привремености”. И стварања стања неизвјесности око датума избора. Због тога, али и осталих ствари везаних за штампање гласачких листића, пражњење складишта, судских поступака којим три бивша члана ЦИКБиХ траже огромне суме новца за отпремнине, судских поступака везаних за именовање чланова итд., итсл., ми идемо ка дану избора као никада до сада. Поврх тога је ова ситуација са пандемијом вируса ЦОВИД-19 што нас доводи у најтежу ситуацију у којој се једна државна изборна комисија у припреми избора може наћи. Али, ја вјерујем у стручност и изборно искуство велике армије часних и поштених изборних званичника којих у свакој опћини и граду у БиХ има на десетине. Они тај посао раде из ентузијазма и одговорности према властитој личности, али и према друштвеној заједници и часном позиву који врше. Зато сам увјерен да ће и овај изборни циклус од стране изборне администрације у БиХ бити организиран на најбољи могући начин сходно увјетима и времену у којем одржавамо изборе.

БУКА: Легитимитет ЦИК-а оспоравају странке окупљене око ХДЗ-а БиХ и СНСД-а, сматрате ли то притиском и са којим облицима се ЦИК суочава?

Да, сматрам то директним и веома озбиљним притиском на независност ЦИКБиХ. Ми нисмо тијело које је извршило именовање чланова ЦИКБиХ. То је у складу са законом урадио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ. Сви који су незадовољни том одлуком би требали да се обрате надлежном суду, као што је то уосталом урадило и троје грађана БиХ. И до одлуке суда би требали да нас пусте да радимо свој посао без ометања и без отежавања. Нажалост, свједоци смо протеклих мјесеци да високи функционери тих странака злоупотребљавају високе државне функције које обнашају и с тих позиција обмањују јавност и директно врше притисак на суд износећи нићим аргументиране тврдње о тобоже незаконитом именовању чланова ЦИКБиХ, а да при томе нису подузели правне кораке и поднијели тужбе према надлежном суду. Па, зар су политичке странке надлежне да утврђују да ли је нешто законито или није? Или, је за то надлежан суд?

БУКА: Зашто сте одбили назив коалиције за локалне изборе СДС – ПДП – Бањалука зове, као и за још 44 коалиције?

Постоје различите ситуације у којима се одбија овјера коалиција. Нпр. ако коалиције имају идентичне називе  или називе који су слични називу политичке странке или коалиције у толикој мјери да би могли збунити бирача или га довести у заблуду, ЦИКБиХ утврђује ко има право да користи тај назив у изборне сврхе. У правилу је то онај политички субјект који је раније извршио пријаву.

БУКА: Знам да је то у надлежности матичних уреда, али ипак не могу да Вас не питам зашто је толико тешко имати ажуриране бирачке спискове? Прије двије године сам радио причу о особи која је уписана у бирачки списак, а преминула је 2005. године, да ли је могуће злоупотријебити бирачко право преминулих особа?

Поглављем 3 Изборног закна БиХ је регулиран поступак уписа и ажурирања Централног бирачког списка. По законској дефиницији Централни бирачки списак је “евиденција о држављанима БиХ који имају бирачко право”. Та евиденција се води по службеној дужности на основу података из службених евиденција о пребивалишту и боравишту држављана БиХ које воде полицијски органи, других јавних исправа и службених евиденција о држављанима БиХ које води ЦИКБиХ и други надлежни органи и на основу јавних исправа и података који се добију непосредно од грађана. Ова службена активност захтијева максималну интероперабилност база података и потпуну дигитализацију евиденције и размјене података. Дакле, способност система да институције унутар система дају и примају податке, како би употреба тако размјењених података произвела ефикасно међусобно дјеловање, у конкретном случају произвела у сваком тренутку ажуриран Централни бирачки списак. Зашто таква врста интероперабилности још увијек не функционира питање за све нивое власти у БиХ.

Бирачко право преминуле особе може се злоупотријебити ако се почини кривично дјело од стране удружених чланова бирачког одбора. Но, ЦИКБиХ је задњих година предузела низ мјера према надлежним органима прије свега да се “исчисте” бирачки спискови, а потом да се у коријену спријече могуће почињење овог кривичног дјела од стране бирачког одбора. 

БУКА: Потпредсједница Наше странке Ирма Баралија навела је како су у Мостару пријављене десетине фиктивних странака. Можете ли то провјерити? И да ли је истина на представници тих странака продају или поклањају бирачке одборе великим странкама?

Дозволите да појасним ту ствар. Код нас се странке регистрирају на 16 судова, што је својеврсни нонсенс. Десет кантоналних судова у ФБиХ, 5 окружних судова у РС и Суд Брчко дистрикта БиХ имају овлаштења да регистрирају политичке странке. и ту долази до различитих ствари, па и јако смијешних. Нпр., да четири посебна већ регистрирана политичка субјекта формирају пети посебан политички субјецт, или да двије или више политичких странака имају веома сличне или скоро идентичне називе итд. Када се једном регистрирају на било којем од ових судова те странке имају право подношења кандидатских листа ЦИКБиХ за све нивое власти. Тако, странка која се регистрирала нпр. у Брчко дистрикту БиХ може поднијети листу у Мостару или Ливну итсл. Е, сада је питање да ли је то била интенција законодавца? Ваљда би странке које се региситрирају на суду у Брчко дистрикту БиХ требале имати право само кандидатуре за Скупштину Брчко дистрикта БиХ, а не даље. Најбоље рјешење, по мом схватању је да се политичке странке регистрирају ван судова тј. у Министарству правде БиХ, па да онда имају широк дијапазон кандидирања у свакој опћини и на свим нивоима власти. И ЦИК БиХ би морала имати неке овласти у вези са регистрацијом и вођењем регистра политичких странака. Нпр. да дајемо обавезујуће мишљење органу који регистрира странку. Наша Служба за ревизију финансирања политичких странака на свашта наилази и та искуства могу добро доћи органу које регистрира странку.

Везано за пријаве странака за изборе у Мостару вјеројатно је да има појаве да политичка странка која баш не дјелује активно у Мостару иде на ове изборе, али не смијемо заборавити да је ту странку као правно лице регистрирао суд. Е, зашто неке странке не учествују на неким изборима, а на неким учествују је појава која захтијева дубљу анализу. Јер, једно од основних генеричких својстава странака је да се такмиче за освајање власти.

БУКА: Шта заправо значи имати апсолутну контролу бирачких одбора? Да ли се на тај начин повећава шанса за малверзације и крађу избора?

Изборни закон БиХ јасно прописује да само један представник једног политичког субјекта може бити у саставу једног бирачког одбора. Међутим, у пракси постоје различити начини којима прибјегавају политички субјекти да заобиђу ову норму и да осигурају да у саставу бирачког одбора буде више чланова једног политичког субјекта, па неријетко и сви. То раде скоро сви политички субјекти. Једна форма је кандидирање фиктивних “независних кандидата” који уствари нису ни “Н” од независних. Или, “увезивање” два и више политичких субјеката који нису формално регистрирали предизборну коалицију, али де фацто раде као један блок, једна коалиција и тако контролирају бирачке одборе. Или, позната размјена мјеста у бирачким одборима итд. Политички субјекти који имају намјеру да “лове у мутном” могу то лакше урадити ако имају потпуну контролу бирачких одбора. Нпр. означавање преференција тамо гдје бирачи нису дали особни глас кандидату. Такве радње ја називам удруженим злочиначким подухватом, јер је за кршење закона потребна сагласност више појединаца. Охрабрује активнија улога тужилаштва у откривању изборних пријевара и њихово санкционирање, као што су задњи случајеви у Брчко дистрикту БиХ. Потребна је већа пажња свих, а посебно посматрача, као и директних свједока евентуалних малверзација, те промптно реагирање тужилаштава на свим нивоима и агенција за провођење закона.

БУКА:  Изборна кампања за ове изборе ће се водити у потуно другачијим околностима у односу на све претходне. Шта ће ЦИКБиХ предузети да кампања буде фер и да ли предвиђате неке нове начине вођења кампање?

Да, у праву сте. У кампањи се неће моћи користити технике и методе као у прошла времена. Треба се прилагођавати увјетима у којима живимо и радимо и чињеници да је вирус ту свуда око нас. ЦИКБиХ није по закону надлежна да прописује како ће политички субјекти водити кампању, али с обзиром на ванредне околности припремамо један сет препорука за вођење кампање прилагођене рестриктивним мјерама за масовна окупљања. Надам се да ће те препоруке бити на вријеме завршене и да ће их се странке придржавати. Но, ако ми дозволите, желио бих нагласити овај други дио Вашег питања. И ту је Изборни закон БиХ веома јасан. У Закону се наводи да “функционери на свим нивоима власти који су кандидати на изборима не смију имати повлаштен положај према другим учесницима у изборном процесу”. Злоупотреба државних ресурса у изборној кампањи од функционера на свим нивоима власти који су кандидати на изборима тзв. инцумбент, је једна од најгрубљих злоупотреба службене дужности. Кориштење хеликоптера, службених возила, мобитела, средстава репрезентације, плаћање медија из буджета, монопол на терминима за кориштење тргова и дворана итд., које се плаћа из буджета даје огромну предност  садашњим дужносницима у односу на опозицију и тзв. изазиваче, цхалленгерс. То у демократским друштвима није дозвољено. У изборној кампањи сви кандидати морају стартати са истих позиција. Нпр. градоначелник Бањалуке не би смио бити повлаштен ни у чему у односу на опозиционе кандидате који су најавили кандидатуру за позицију градоначелника. То се посебно односи на кориштење буджетских средстава. Ако тога буде, избори се не могу квалифицирати као слободни и поштени тј. фрее анд фаир елецтион.

 

 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.