Скандал с месом тресе европску земљу, отрован велики број људи

Извор тровања највјероватније су месне прерађевине

BUKA portal / 06. октобар 2019

 

Холандски Национални институт за јавно здравље (РИВМ) саопштио је да је наредио повлачење прерађеног меса из прехрамбених продавница, након што је установљено да је оно повезано са тровањем великог броја људи у претходне две године.

Портпарол РИВМ Јан Броувер де Конинг рекао је да су стручњаци тестирали ДНК бактерије листерије која је узроковала тровање 20 особа, од којих су три преминуле и побачај једне жене, што је навело Институт да закључи да је тровање потекло из једног извора, преноси Ројтерс.

Након тога, утврђено је да су извор тровања највјероватније месне прерађевине из погона за прераду меса Оферман из града Алсмера, због чега је та компанија одлучила да повуче прерађевине из супермаркета и других прехрамбених продавница.

Оферман, који је подружница белгијског произвођача Тер Беке, саопштио је да је обуставио све активности везане за производњу и паковање месних производа.

Како се наводи, због тога је опала цијена акција белгијске Тер Беке, која је накнадно саопштила да у вези случаја сарађује са истражитељима.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.