Познати подржавају Милену Радуловић: Алексић је као Хитлер

Глумци, певачи, водитељи, новинари, политички активисти, чланови и председници невладиних организација - сви они стали су у одбрану и пружили подршку глумици Милени Радуловић

BUKA portal / 17. јануар 2021

Поред многобројних коментара подршке који су од глумаца Милана Марића, Александра Радојичића, Ивана Босиљчића, Миодрага Радоњића, Горана Шушљика, колегинице Нине Јанковић, Јелисавете Орашанин, Ане Франић, Наде Шаргин, водитељке Марије Килибарда, Миње Милетић и Ирине Вукотић стигле на Инстаграму, јавне личности су о овој теми биле нарочито гласне и на Твитеру, те су позвали на солидарност са Миленом Радуловић. Поједини од њих, препричали су и своја лична искуства са Миком Алексићем.

“Милена Радуловић”, написао је кратко глумац Милан Марић.

 

Марић је потом, нешто касније, објавио још један твит.

“Е сад, видим да постоји потенцијална опасност од новог насиља над једном женом. Над Биљаном, супругом Мике Алексића. Нека истрага уради своје јер није правило да ако су у браку, то априори значи да је она и саучесник. Немојте да опет нека жена пролази кроз хорор”, додао је он.

 

Подршка је стигла и од водитеља Ивана Ивановића.

“У шоку сам. И због истине и због реакције неких људи. Срамота ме је и бесан сам. У многим интервјуима спомињали смо ту школу глуме као нешто wоw. Стидим се. Саосећам са девојкама и подржавам их свим срцем. И стварно вас молим да пазите шта пишете”, написао је он.

 

Глумицу Милену Радуловић на Твитеру је подржала и водитељка Маја Николић.

“Хвала Милена сто си зауставила злостављање свих девојчица убудуће. Хвала Милена у име све деце и у име свих родитеља што си прекинула ову монструозност. Сви ти дугујемо подршку у овоме. Поштовање до неба за твоју снагу и твоје достојанство”, написала је Маја.

 

Редитељ Срђан Драгојевић, такође је поделио низ твитова у којима је пружио подршку Маји Николић.

“Страшан случај професора предатора који је у својој “педагошкој методи” очигледно имао инструментариј поступака којима је сламао личност, стварао врсту односа својствену култу, заједници која не допушта преиспитивање одлуке вође, врх је леденог брега суштинског устројства”, написао је он у једном од својих твитова.

 

“Херојски гест ових храбрих девојака које су дигле глас против насиља морао би да све нас мотивише и инспирише против ћутања, кукавичког повлачења, традиционалног “гледања свог посла”. Јер око себе имамо хиљаде тобоже зрелих и одраслих бића која пристају на исти овакав однос, на архетипску фигуру патријахалног “Оца” који читавом друштву чини управо оно”, додао је Драгојевић.

 

“Само ћу рећи, као отац две девојчице: пуна подршка за храбре девојке које су проговориле о злостављању… надам се ускоро неком конкретнијем исходу и исцрпним информацијама у вези овог случаја… свака част Милени Радуловић што је скупила снагу да се отвори ова зона сумрака”, написао је Георгиев.

 

О Мики Алексићу на Твитеру је писала и глумица Јелена Тинска.

“Сви смо у приличном шоку због овога што се дешава са Миком Алексићем. Ја сам после 20 година ношења репертоара у дечјем позоришту “Душко Радовић”, кад је он дошао за управника, дала отказ јер се понашао хитлеровски и садистички према ансамблу. Нисам знала за ове његове афинитете”, написала је она.

 

Подршка је стигла и од водитељке Хане Адровић.

“Милена је направила први и највећи корак за све жене са сличним искуством, али ово је тема о којој мора да се говори сваког дана и одговорност је на медијима и свим надлежним институцијама да ову страшну причу не поједе мрак”, написала је она на Твитеру.

 

На Твитеру се огласила и новинарка Времена Јована Глигоријевић.

“Замислите колико њих ноћас није спавало и није знало како да пита и шта да каже својим ћеркама које су тај студио похађале”, написала је она.

 

“Сада видимо, а Милена Радуловић буквално то каже у Блицу, да је реч о механизму одвајања жртве од заштитника. Имајте то у виду кад се обрушите на родитеље”, додала је Глигоријевић.

 

О овој теми се такође огласила и новинарка Антонела Риха.

“Подржите жене. Није им ни мало лако да говоре, замислите само колико им је тешко док ћуте”, написала је она.

 

Поред јавних личности, новинара и водитеља, о случају Милене Радуловић огласиле су се и бројне друге јавне личности из невладиног сектора, али и многобројни друштвени и политички активисти.

“Милена Радуловић. Хероина. Уз тебе су сви здраворазумни људи ове земље”, написао је Игор Јурић.

 

“Велика и, пре свега, храбра одлука Милене Радуловић и других девојака да престану да ћуте и да пријаве “угледног” злочинца. Ступају на сцену полиција, тужилаштво, одбрана и суд. Ни једна девојка не би смела да буде изложена сексуалом узнемиравању и злостављању”, написао је директор Института за европске послове Наим Лео Бешири.

 

Подршка на Твитеру стигла је и од Марије Лукић.

 

Драган Шутановац, бивши председник демократске стране, такође је пружио јавну подршку глумици Милени Радуловић.

 

Подсетимо, синоћ је попут бомбе одјекнула исповест глумице Милене Радуловић, у којој тврди да ју је у њеној 17. години више пута силовао угледни београдски учитељ глуме Мика Алексић.

У снажном сведочењу које је Радуловић дала за “Блиц”, млада глумица је, између осталог, рекла:

“Мика је водио рачуна да се то (сексуално злостављање, прим. аут.) догоди у току часа, али у соби поред оне у којој су били остали ученици, или у периоду када се због пријемног на ФДУ интензивира рад. Није остављао простор да неко посумња да се ту дешава нешто толико ужасно.”

Нова.рс


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.