Општина Пале Новаку Ђоковићу поклонила плац на Јахорини

Скупштина општине Пале додијелила је плац српском тенисеру Новаку Ђоковићу на планини Јахорини. Поред плаца налази се стаза за скијање која носи име српског тенисера.

BUKA portal / 14. јул 2020

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су одборници једногласно усвојили одлуку о додијели земљишта површине око 400 метара квадратних најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу. Плац се налази на атрактивној локацији на Јахорини преко пута полазне станице гондола.

Југовић је подсјетио да се поред полазне станице гондола налази и ски-стаза која носи Новаково име.

"У договору са надлежнима из Олимпијског центра, Новаком и његовим оцем, поклонили смо им земљиште на овој локацији, док је на локацији која им је првобитно требала бити додијељена предвиђена изградња спортског центра који је неопходан једној планини попут Јахорине", рекао је Југовић.

Он је објаснио да је било неопходно да се усвоји ова одлука, како би био припремљен и уговор код нотара, те истакао да ће Новак посјетити Јахорину када буду завршене све правне ствари око преноса власништва овог плаца на породицу Ђоковић и тада ће му бити уручен уговор о власништву.

Шеф Клуба одборника ПДП-а Игор Тошић истиче да су данас учинили добру ствар када су једногласно подржали додјелу плаца тенисеру Новаку Ђоковићу на Јахорини.

"То доказује да смо спремни да препознамо оно што је добро. Много значи то име које се неким дијелом већ и налази на Јахорини, јер је Новак дозволио да ски-стаза носи његово име и то је сигурно нешто што даје додатно на озбиљности овом ски-центру", наводи Тошић.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.