Огласила се Колинда: Није тачно да сам БиХ назвала нестабилном државом

Предсједница Републике Хрватске Колинда Грабар-Китаровић одбацила је све наводе из Јерусалем Поста о томе да је Босну и Херцеговину назвала нестабилном земљом којом управљају људи повезани с терористичким организацијама и Ираном.

KLIX / 31. јул 2019

Новинари Вечерњег листа упитали су предсједницу Хрватске о наводима које је јучер објавио Јерусалем Пост, а који су изазвали жестоку реакцију политичке јавности у БиХ.

На питање је ли рекла како је БиХ "врло нестабилна и да су је у одређеном погледу преузели људи повезани с Ираном и терористичким организацијама", казале је: "Апсолутно не".

Она је истакла да је с предсједником Ривлином разговарала у контексту онога што увијек говори о БиХ и сусједним државама и што је рекла на пресицама прије сусрета с Реувеном Ривлином и Бењамином Нетанyахуом.

"То је да желим све наше сусједне државе видјети што прије у чланству у ЕУ. Уопће не знам како је дошло до те изјаве јер нисам разговарала ни с једним новинаром, нити сам давала интервјуе или изјаве, осим пресица", казала је Грабар-Китаровић


Бука препорука

Избори у БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.