Једна библијска земља постаје људска пустиња, зарад неке стабилности за коју не знамо”: Професор Чедомир Чупић на протесту “Сви као један – 1 од 5 милиона” испред Скупштине

Протест “Сви као један – 1 од 5 милиона” почео је испред Дома Народне скупштине Србије.

Nedeljnik / 13. април 2019

Глумац Народног позоришта Хаджи Ненад Маричић на бини је рецитовао чувену Дисову песму “Наши дани”. “Развило се црно време опадања / Набујао шљам и разврат и пороци…”

Потом је на бину изашао професор Чедомир Чупић.

“Србија је устала, усправила се и кренула да се ослободи узурпатора, да их пошаље у неповрат, у прошлост. Да укине несретну стварност. Грађани Србије, честитам на упорности коју сте показали!”, рекао је Чупић.

“Показали сте свету и нама да имате и свест и самосвест када су у питању друштво и држава. Као и да поседујете савест, независно од цене коју плаћате”, наставио је професор Чупић.

“Вучић је владавину права претворио у самовољу. У своје руке је узео све, извршну и законодавну власт. А кренуо је и да покори и судску. Такву узурпацију су чинили диктатори. Институције се разарају и раде ван закона и прописа за њихове потребе и интересе”, упозорио је Чупић.

“У протеклих пет година Србија се интензивно људски пустоши. Једна библијска земља постаје људска пустиња, зарад неке стабилности за коју не знамо. Док већина грађана сиромаши, мањина стиче огромно богатство. Вучић се хвали да доводи инвеститоре, а код њих радна места плаћају сви грађани Србије.”

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.