ХУМАНИТАРНА ТРКА: Школа спорта "Сунце" помаже дјеци и одраслима са потешкоћама у развоју. Сад је ред на нас

Школа спорта за лица са потешкоћама у развоју "Сунце" организује хуманитарну трку за помоћ у раду.

Maja Isović Dobrijević / 15. август 2019

Foto: FB

 

Трка ће се одржати у парку Младен Стојановић у Бањалуци у недјељу 25.8.2019. са почетком од 19 часова.

Дужина стазе је 3км за одрасле и 600м за дјецу испод 14 година, а сви заинтересовани имаће прилику да погледају тренинг спортиста из Школе спорта за лица са потешкоћама у развоју "Сунце".

"Циљ ове хуманитарне трке је да се прикупе новчана средства за изнајмљивање сале и омогућило тренирање спортиста током јесењег и зимског периода. Школа спорта 'Сунце' пружа редовне физичке активности дјеци и одраслима са потешкоћама у развоју. Главни циљ Школе је да осигура да је спорт доступан свим лицима са потешкоћама у развоју у свако вријеме, да је квалитет активности на високом нивоу и прилагођен способностима сваког спортисте и да су све активности потпуно бесплатне", рекла је за БУКУ Ана Илијашевић из Школе спорта "Сунце".

Рад ове школе тренутно нико не финансира, а која је за све њихове чланове бесплатна. Организатори позивају све заинтересоване да дођу на трку.

Позивамо све који су у могућности да дођу и истрче трку и тако подрже наше спортисте!

Котизација за трку је 5+ КМ.

 

 

Мајка Свјетлана чији је дјечак члан школе рекла је раније да њен сим има 9.5 година и да је сретна што је оваква школа покренута у нашем граду.

"Мој дјечак има аутизам и свакако смо га планирали уписати на неки спорт, али нисмо имали гдје у Бањалуци. Ова школица пружила нам је ту шансу и зато сам као родитељ јако срећна. Надам се да ће сви подржати рад ове школице", рекла је она.

Више информација:

Фацебоок страница школе

Инстаграм

 

 

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.