Хана Селимовић: Ишла сам у ту драмску групу 13 година, нисам изашла без траума. Загрљај за Милену

Исповест глумице Милене Радуловић дубоко је потресла домаћу јавност, а бројне колеге и јавне личности јасно и гласно пружили су јој подршку и честитали на храбрости да своју причу подели са светом.

BUKA portal / 18. јануар 2021

Подсетимо, Милена је за "Блиц" испричала да ју је чувени педагог и учитељ глуме Мирослав Мика Алексић силовао када је имала 17 година, а изнела је тврдње и да није усамљена у том искуству.

"Шест година сам била у школи Мике Алексића када ме је силовао. Имала сам 17 година. То се није догодило једном. Понављало се", рекла је ова реномирана глумица.

Након што је Миленина исповест одјекнула, огласила се и њена колегиница Хана Селимовић која је као тинејджерка такође похађала школу глуме Мирослава Алексића. Поручила је да се диви храбрости ове младе жене, као да и сама вуче трауме из периода када је била део Микине групе.

Њену објаву са Фејсбука преносимо у целости:

"Милена Радуловић је урадила једну важну ствар. И у овако језивим ситуацијама је празник присуствовати женској храбрости и снази.

Ја сам 13 година ишла у ту драмску групу. Нисам доживела њен сценарио. Дакле, нисам била сексуално злостављана. Али оданде нисам изашла без траума. И то незанемаријивих. И то сви људи који ме боље познају знају.

Олакшавајуће је знати да то није неко недодирљиво зло које се перпетуира, без икаквих последица, без сумње, олакшање је да те ствари ипак не могу да пролазе вечно уз још аплаузе о врсној педагогији.

Дуго након одласка одатле сам се осећала усамљено у свом доживљају групе, али сам тада, као и даље веома млада особа, просто занемарила чињеницу да је ту много уплашених и ко зна којим средствима обесхрабрених или уцењених девојака које ћуте. Сада више не. Оно што пак јесам знала је да деци мојих пријатеља никада не бих рекла – идите на ту аудицију.

И да, као што каже Милена, ово није никакав ме тоо покрет, ово је ситуација у којој се ради о злостављању малолетница.

Загрљај за Милену, и сваку другу девојку која је доживела, преживела и сада иступила", написала је она у свом посту.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.