ДАВОР ДРАГИЧЕВИЋ: Умјесто да држава ради свој посао, ми стојимо у Бечу!

У Бечу се данас одржава међународни скуп под називом "Правда за Давида и сву дјецу БиХ", на којем ће случај убиства Давида Драгичевића бити представљен кроз три аспекта - правни, протестни и медијски. На скупу су Правдаши из БиХ и разних дијелова Европе.

Sara Velaga / 12. септембар 2019

printscreen

Након што је званично отворен међународни скуп "Правда за Давида и сву дјецу БиХ", представљена је ретроспектива живота и смрти Давида Драгичевића, од раног дјетињства, школских дана, све до трагичне смрти, која је окупљене још једном подсјетила на неправду у нашем систему и држави.

Присутнима се у уводном дијелу обратио и отац убијеног Давида, Давор Драгичевић, који је поручио:

"Нисам човјек који калкулише. Никада то нећу бити. Са мном се нико не мора слагати, али знам ко су убице мог сина. И ево шта се дешава. Убију ти дијете, имаш све доказе. И умјесто да држава ради свој посао, ми стојимо у Бечу. Свако има право на свој живот, али нико нема право да га отме, да силује, зароби и баци у канализацију. То је само примјер фашизма који убија оне који не мисле као они."

Давор ће се и у наставку дана обратити присутнима, као и други учесници "Правде за Давида", а планирана је и панел дискусија посвећена протестима као  демократском средству која ће, како кажу из удружења, омогућити учесницима да се ближе информишу о значају протеста који су вођени у Бањој Луци, репресији власти у циљу гушења слободе мирног окупљања и слободе изражавања, а све ради прикривање одговорности власти. 

Група Правда за Давида већ 535 дана протестује у Бањој Луци тражећи одговор на питање "Ко је убио Давида?". Истрага о овом случају тапка у мјесту, а одговорни до данас нису ухапшени.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.