Циркус у којем нема правих животиња

Циркус у Њемачкој пронашао је начин како да привуче публику, одржи своје тачке, а да притом ниједна животиња не буде злостављана, па чак ни виђена.

BUKA portal / 09. октобар 2019

 

Циркус "Ронцалл" у својим акробацијама не користи животиње, бар не оне праве - све су рађење као холограми и програмиране да изводе разне егзибиције.

Свака од животиња, међу којима су су слонови, мајмуни, коњи и многи други, направљени су компјутерски, а 11 пројектора ствара њихове виртуелне приказе у природним величинама.

Циркус "Ронцалл" почео је да ради 1976. године, а од деведесетих циркус је полако почео да избацује животиње из својих наступа јер су сматрали да је то злостављање животиња. Тачно 40 година од њиховог оснивања 2017. они су први пут извели свој шоу са виртуелним животињама и тренутно су једини такав циркус.

"Одлучили смо да заштитимо животиње, а и све тачке са њима су већ виђене и нема потребе за даљим злостављањем и малтретирањем. Наш циркус се више фокусира на акробатске и поетске тачке", рекао је Маркус Стробл, директор циркуса "Ронцалл", преноси Мондо.рс.

Животиње су често изложене нехуманим условима приликом транспорта циркуса, а неретко се држе и у превише малим кавезима. Огранизација за заштиту животиња ПЕТА објаснила је и да се користе и крајње сурове мјере - бичеви, електрични шокери, бодљикаве огрлице и други болни предмети како би се дивље животиње дресирале и научиле одређеним триковима.

Погледајте како то изгледа:

 

 

Извор: Независне.цом


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.