АТМОСФЕРА У БАЊАЛУЦИ: Оклопна возила на улицама, погледајте како изгледа Трг Крајине

На улицама Бање Луке од раних јутарњих часова примјетно је јако полицијско осигурање, у центру града не раде угоститељски објекти, забрањено је точење алкохола, а дио улица је блокиран за саобраћај, због манифестација којима се обиљежава неуставни Дан РС-а.

Buka tim / 09. јануар 2018

Након ријетких грађана које које смо у јутарњим часовима успјели сусрести на улицама града, око 10 часова су почели да се окупљају на главном бањалучком тргу гдје је наступом бањалучких основаца званично почело обиљежавање Дан РС.

Планирано је да данас ентитетски предсједник Милорад Додик уручи одликовање бившем предсједнику Србије Томиславу Николићу, а у поподневним сатима најављен је дефиле припадника полиције, ватрогасаца, ловаца и других служби те академија, као и пријем.

ФОТО БУКА

ФОТО БУКА: Почасни вод МУП РС

Подсјетимо, Уставни суд БиХ је 26. новембра 2015. године утврдио да је неуставан 9. јануар као дан РС, а Комисија за провођење референдума је 25. септембра 2016. године провела референдум о 9. јануару, иако је Уставни суд БиХ забранио његово одржавање и затим поништио резултате изјашњавања грађана.

Бошњачки званичници у РС-у су, 5. јануара, поднијели апелацију Уставном суду БиХ за оцјену уставности Закона о "Дану РС-а", јер га сматрају неприхватљивим.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.