Амазон коначно улази на бх. тржиште?!

Подсјетимо да су прије неколико мјесеци медији у Хрватској објавили да су представници Амазона били у тој земљи и да су разматрали могућност уласка на тржиште нашег региона

BUKA portal / 13. новембар 2019

Амерички гигант Амазон могао би ускоро снажније ући и на тржиште Босне и Херцеговине.


Највећа свјетска компанија за продају путем интернета данас је закупила двије интернетске домене у БиХ, сазнаје БизнисИнфо.

Амазон је данас закупио националне бх. домене амз.ба и амзн.ба. Ове двије домене, које би могле упућивати будуће потрошаче на сајт Амазона, закупио је европски огранак компаније – Амазон Еуропе Цоре са сједиштем у Луксембургу.

Осим тога, Амазон је већ власник домене амазон.ба, која је раније закупљена директно из сједишта компаније у америчком Сијетлу.

Ова информација могла би бити нови показатељ да се амерички див спрема озбиљније ући на наше тржиште.

Подсјетимо да су прије неколико мјесеци медији у Хрватској објавили да су представници Амазона били у тој земљи и да су разматрали могућност уласка на тржиште нашег региона.

Експертни тим Амазона љетос је, како је тада објављено, обишао центар Хрватске поште у Великој Горици, те с компанијом разговарао о могућим облицима сарадње за доставу и логистичку подршку на регионалном тржишту.

Иначе, Амазон, који доминира тржиштем у САД, у процесу је глобалног ширења. У протеклих неколико година ушли су на тржишта Аустралије, Бразила, Мексика, Индије…

Занимљиво је да је Амазон прошле године снажно закорачио на тржиште Турске, гдје очекује значајне приходе.

Јасно је да је тржиште БиХ само по себи мало и неинтересантно за овог дива. Но, обзиром да они наш регион посматрају као једно тржиште, онда и није ријеч о толико малим потенцијалима.

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.