Аллyсон Фелиx оборила рекорд Усаина Болта само 10 мјесеци након порођаја

Само 10 мјесеци послије рођења ћерке, америчка атлетичарка Аллyсон Фелиx вратила се на трон постигавши нови свјетски рекорд.

BUKA portal / 02. октобар 2019

На Свјетском првенству у атлетици у Дохи, Катару, Аллyсон је трчала прву мјешовиту трку у историји (мушкарци и жене) на 4x400 метара. Амерички тим је освојио златну медаљу са рекордним временом, а Аллyсон је постала прва атлетичарка (и међу мушкарцима и међу женама) која је освојила 12 златних медаља на свјетским првенствима, премашивши тако рекорд који је некад дијелила са Усаином Болтом.

Она је иначе једна од атлетичарки са највише освојених медаља у историји. Њена ћерка Цамрyн рођена је прије времена царским резом у новембру 2018. године. 

"Било је стварно посебно," Аллyсон је казала о побједи, у интервјуу за НБЦ Спортс. "Била је луда година, тако да се осјећам благословеном што сам овдје и што сам трчала са овим сјајним тимом." Казала је да је пред њом још много посла, додајући, "Захвална сам што сам здрава, шта радим на томе да се вратим у форму. Осјећај је добар."
 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.