Tatjana Čalić


Društvo

22.07.2019

ОБРАЗОВАЊЕ / ТРЕБАЈУ ЛИ ДЈЕЦИ ШКОЛСКЕ УНИФОРМЕ: Нова правила облачења у све већем броју бх. школа

Tatjana Čalić

Јесте ли за повратак школских униформи?

Ekonomija

19.07.2019

АНАЛИЗА / Шта доноси нови закон о ПДВ-у: Хоће ли се након 13 година стопа ПДВ-а смањити, повећати или ћемо имати двије?

Tatjana Čalić

Долази нам нови закон

Vijesti

18.07.2019

ФОТОГРАФИЈА / ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ ОСВОЈИЛА 10 НАГРАДА: Милени награде стижу из цијелога свијета, а све је почело због изгорјелих албума

Tatjana Čalić

Чим обави многобројне радове на породичној фарми надомак Градишке, Милена Ерцег се лати фото-апарата и њиме почиње биљежити живот и тренутке који поред већине нас пролазе непримијећено.

Buka desk

16.07.2019

ЗДРАВСТВО / Сваки четврти запослени у здравству није љекар или медицинска сестра, погледајте бројке које то доказују

Tatjana Čalić

Упоредо с гомилањем дугова, који се у овом тренутку (за порезе, доприносе и добављачима) мјере цифром већом од 500 милиона марака, у здравственим установама широм Републике Српске годинама се гомилао и непотребан кадар.

Ekonomija

05.07.2019

Зоран Вуковић / "Јако пуно младих људи жели овдје остати и њима треба максимално помоћи- осим плате требају постојати и разни бенефити"

Tatjana Čalić

Имате предузећа која дају стартну плату 800 КМ, а излази се и на 1.500 и 2.000 КМ.  То су ријетка предузећа, али постоје и на вријеме су увидјела да људе које имају, а поготово високообразовани кадар и одличне мајсторе, морају плаћати далеко више.

Ekonomija

08.07.2019

БАЊАЛУКА / Радници дају отказе и одлазе у иностранство, а ево шта кажу послодавци: Плате смо повећали, али…

Tatjana Čalić

"Нама не мањка пријава за рад, мањка нам људи који су жељни и вољни да раде и хоће да науче да раде, маса јесте ту, али квалитет те масе је на неком најнижем нивоу"

Društvo

28.06.2019

ИНТЕРВЈУ / Проф. др Дражен Брђанин: Без развоја науке, наше заостајање за развијеним свијетом биће све веће, а наша будућност све неизвјеснија

Tatjana Čalić

О медаљи из Бугарске, али и стању у образовању и науци, оно што држава може и мора учинити како би се овај сектор оснажио и помогао општем бољитку и благостању њених грађана разговарали смо са проф. др Драженом Брђанином

Buka desk

27.06.2019

Бањалука / БиХ ће крај 21. вијека дочекати без иједног Србина, Хрвата и Бошњака

Tatjana Čalić

У БиХ, за 85 година неће остати ниједан становник.

Buka desk

26.06.2019

Бањалука / ЗАПАЊУЈУЋИ ПОДАЦИ Република Српска изгубила 126.000 радно способног становништва и 100.0000 дјеце!

Tatjana Čalić

Подаци из данас презентоване "Анализе и пројекције тржишта рада у Републици Српској 2019-2022." показују застрашујуће размјере одласка са ових простора, али и губитке настале услијед негативног природног прираштаја.

Društvo

25.06.2019

АЛЕКСАНДАР ЈЕЛИЋ / Велики успјех младог Бањалучанина: Александар се са међународног такмичења вратио са ЗЛАТОМ из математике

Tatjana Čalić

"Када су ме као малог питали шта желим бити када порастем, увијек сам одговарао “професор математике”, тако да се не бих бунио да то и постанем”, кроз смијех нам прича Александар о својим будућим плановима.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.