Sara Velaga


Buka desk

05.12.2019

МЛАДИ / Ајдин Топчагић, правник и активиста: Систем воли неписмене и полуписмене грађане, јер је с њима лако манипулисати

Sara Velaga

Као дипломирани правник, активиста, али и предсједник Удружења Унија Младих Грачаница, Ајдин Топчагић из Грачанице често скреће пажњу на неправду и друштвене аномалије. Упркос томе, он бира остати овдје и борити се са вјетрењачама.

Buka desk

04.12.2019

БИХ / УСУДИ СЕ И УСПЈЕЋЕШ: Млади у Јајцу покренули своје бизнисе и открили зашто вриједи остати овдје

Sara Velaga

Перспектива у БиХ можда није идеална, али је сасвим сигурно могућа, ако сте спремни вриједно и стрпљиво радити на развоју својих идеја.

Buka desk

03.12.2019

ПИСА / Тамо гдје подобни купују дипломе, нема функционалног знања, јер нема функционалне државе

Sara Velaga

Сваки други ученик у БиХ функционално је неписмен. Потврдили су то данашњи резултати ПИСА истраживања спроведених у 79 земаља, а међу којима се БиХ нашла први пут. Али ко је крив за то?

Buka desk

30.11.2019

ЈАЈЦЕ / Јосип Пејаковић: Нисам ни знао да сам избјеглица, док се нисам вратио

Sara Velaga

У самој завршници обиљежавања Другог засједања АВНОЈ-а у Јајцу, данас је пред неколико хиљада антифашиста, чувени Јосип Пејаковић извео монодраму "Држава".

Buka desk

30.11.2019

ЈАЈЦЕ / Илија и Раде, најстарији пионири из Бањалуке: Само је један пут прави, а то је пут братства

Sara Velaga

Јајце је данас послало поруку заједништва и антифашизма, 76 година од Другог засједања АВНОЈ-а, гдје је неколико хиљада антифашиста дошло да ода почаст некадашњој Републици Југославији да у глас пјева: "Друже Тито, ми ти се кунемо!"

Buka desk

29.11.2019

ЈАЈЦЕ / МИ ГРАДИМО ПРУГУ, ПРУГА ГРАДИ НАС: Почело обиљежавање дана АВНОЈ-а у Јајцу

Sara Velaga

Вечерашњим отварањем изложбе "Ми градимо пругу, пруга гради нас" почело је обиљежавање 76. дана ИИ засједања АВНОЈ-а у Јајцу. Била је то прилика за све југоносталгичаре да се уз уводни поздрав "Смрт фашизму, слобода народу" сјете старих времена.

Buka desk

25.11.2019

ДАН ДРЖАВНОСТИ БИХ / Биће Босне, али питање је хоће ли бити нас да славимо, јер нико не жели славити гладан

Sara Velaga

Данас је један од оних дана, када поново ентитетска граница прави подјелу и по важности, али и самом признавању овог дана.

Buka desk

20.11.2019

ПРАВО НА ПРАВДУ / ОЗРЕН ПЕРДУВ: Питали смо је ли нормално да се суди људима који траже правду

Sara Velaga

У Сарајеву је данас у згради Парламента одржана дуго очекивана јавна дебата "Право на правду" на којој је говорио и специјални изасланик ЕУ Реинхард Приебе.

Buka desk

18.11.2019

БИХ / Годишњица "Херцег-Босне": Славље упркос судској пресуди

Sara Velaga

Упркос чињеници да је Хашки суд правомоћно осудио лидере тзв. Херцег Босне због удружених злочиначких подухвата на 111 година затвора, обиљежавање годишњице оснивања Херцег Босне дочекало нас је и ове године. 

Buka desk

15.11.2019

ДЖЕНАН КОВАЧИЋ / Са само 20 година представљао БиХ међу нобеловцима у Берлину, а сада добио стипендију

Sara Velaga

Дженан Ковачић има само 20 година. Студент је Интернационалног Бурцх универзитета, научник, иноватор. Али оно што је издвојило овог младића и ставило у заслужени фокус медијске пажње, јесте његова ауторска идеја, односно нови начин лијечења туберкулозе

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.