Sara Velaga


Buka desk

23.01.2020

РС / ОЗРЕН ПЕРДУВ: "Немате се више коме жалити. Држава је приватизована, а народ је битан само пред изборе!"

Sara Velaga

Јасно је одавно да они могу да раде шта год хоће. Никоме не одговарају за то, не сносе никакве посљедице чак и за свој нерад и нечињење се награђују. Може им се, раде шта хоће. Ово је њихова приватна ствар, и Република, и држава.

Buka desk

21.01.2020

БИХ / Зашто смо заборавили на дјецу у Пазарићу? Има ли промјена 2 мјесеца након афере у Заводу?

Sara Velaga

У новембру протекле године јавност је шокирало и потресло оно што се дешавало иза затворених врата Завода за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине у Пазарићу.

Buka desk

18.01.2020

РС / Истражили смо: Можете ли у Бањалуци купити маске које вас штите од аерозагађења?

Sara Velaga

Док је у цијелом региону загађење ваздуха приоритетна тема, у Бањалуци је ситуација потпуно другачија. Упркос повременим иницијативама, али и алармантних података у тренуцима прекомјерно загађеног ваздуха, стање је чини се добро.

Buka desk

15.01.2020

РЕГИОН / УЗИМАЊЕ ПРАВДЕ У СВОЈЕ РУКЕ: Како смо дошли до тога да подржавамо убице и насиље?

Sara Velaga

Протеклих дана регион су потресле двије приче. Прва је она о троструком убиству у којем је Филип Завадлав усред бијела дана калашњиковим убио три мушкараца у Сплиту. Друга је она продавачице Садије Дурмиси, која је у Београду ударила комуналну полицајку.

Buka desk

17.01.2020

БИХ / Доста им и средња! Пола младих у БиХ не жели студирати овдје, а ево и зашто

Sara Velaga

Готово половина ученика у узрасту од 15 година не тежи ка томе да заврши факултет. Подаци су то ПИСА истраживања спроведених 2018. год, а објављених у извјештају за БиХ. Према њима 56% ученика је изјавило да очекује завршити високошколско образовање.

Buka desk

09.01.2020

РС / Дан је Републике кумства, клана и религије новца. Страха и неимаштине. Нека нам је срећан!

Sara Velaga

Република Српска слави. Демонстрацијом силе и моћи, истицањем свих националних обиљежја, слави нешто што је Уставни суд БиХ прогласио неуставним. На подручју града Бањалука више од стотину угоститељских и других објеката привремено неће радити.

Buka desk

09.01.2020

ОДЛАСЦИ / Отишао у Нјемачку и поручио: "Овдје ти не треба рођак, познаник или странка за посао. Само знање"

Sara Velaga

Босну и Херцеговину сваке године напушта све више људи, у потрази за бољим послом, приликама, али и квалитетом живота уопште. Нарочито је то случај са младима, који су свјесни функционисања и мањкавости нашег система, већ одавно спаковали кофере.

Buka desk

03.01.2020

БАЊА ЛУКА / Твит народног посланика изазвао бурне реакције: "Бањалука је опет наша"

Sara Velaga

"Прошле године нам нису дали да славимо. Рекао сам тада да ће овај Град вратити свој живот кад тад. Ми смо људи који знамо да плачемо и да се боримо, али и да славимо и да се радујемо. Побиједили су људи. Побиједила је љубав. Бањалука је опет наша."

Buka desk

31.12.2019

БАЊА ЛУКА / Овај град је имао људе који су знали истину, само ту истину нико није хтио чути

Sara Velaga

Период од 25. до 30. децембра 2018. године дејтонска Бањалука ће, између осталог, памтити по арбитрарним акцијама Министарства унутрашњих послова. Годину дана касније, колико је боље, ако је уопште боље, покушали су схватити у БАСОЦ-у.

Buka desk

24.12.2019

РС / Јелена Тривић: Сви који ово нису осудили су саучесници и могу од њих исто да очекујем

Sara Velaga

Јелена Тривић, народна посланица у Скупштини Републике Српске, данас је коментарисала синоћње догађаје у Народној скупштини. Нагласила је да оправдања нема, а да сви који га проналазе постају директни саучесници.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.