Boris Dežulović


Kolumne

18.09.2020

Колумна / Борис Дежуловић: Марxисм фор Думмиес

Boris Dežulović

Капиталистичка је Хрватска, укратко, земља сиромашних Тодорића. Само што је један научио и схватио лекцију из капитализма, док ће остали морати на репетиције.

Kolumne

04.05.2020

ЕxYу / Борис Дежуловић: Како нас је зајебао Јосип Броз

Boris Dežulović

За све је, схватили сте, крив друг Тито.

Kolumne

02.04.2020

КОЛУМНА / Борис Дежуловић: Инкубација диктатуре

Boris Dežulović

Сва је срећа, рекох, да се такве ствари догађају другима, и да тога нема у Хрватској. Наша је власт још увијек демократска и још увијек ради за добро грађана.

Kolumne

09.12.2019

Колумна / Борис Дежуловић: Ку Клуx МУП

Boris Dežulović

Знамо ли да Хрватском сваке године безглаво бауљају десетине хиљада студената са свих страна свијета, полуголи, пијани и дрогирани реметећи јавни ред и мир, зашто су у хрватској полицији процијенили да само двојицу од њих ваља депортирати из државе?

Kolumne

17.11.2019

Колумна / Борис Дежуловић: Кратка историја Сићевачке клисуре

Boris Dežulović

Ако не умеју да раде,па да изграде честиту цесту од Ниша до Димитровграда,умеју Срби да се бију,па ће их у четири рата–и то, успут речено,сва четири изгубљена!–погинути мање него у саобраћајним несрећама на 20 километара једне провинцијске магистрале

Kolumne

23.09.2019

Колумна / Борис Дежуловић: 香港不是中国

Boris Dežulović

Што Опузенцима поручује браћа исте исисане крви, што беспослени пролетери из радничког Метковића имају рећи рођацима из далеке Кине, што им оно пише на транспаренту?

Kolumne

09.09.2019

Колумна / Борис Дежуловић: Дјечак са шибицама

Boris Dežulović

Кристиан Вукасовић је за страх од хрватске државе имао све разлоге овога свијета. Није био ни највећи хрватски тајкун ни најзлогласнији квартовски силеджија, није био ни министар ни градоначелник, није био ни мафијаш ни ратни злочинац…

Kolumne

02.09.2019

Колумна / Борис Дежуловић: Спорадични случај Уздоље

Boris Dežulović

А жртве? Како знамо да су убијене из мржње? Можда су и убијени били војници? Можда су имали униформе српске паравојске, на глави црне шубаре с кокардама, а један од њих око руке и црну врпцу, штајазнам, ‘За краља и отаджбину’?’

Kolumne

27.08.2019

КОЛУМНА / Борис Дежуловић: Поглавник на камину

Boris Dežulović

Може ли се за особу која држи слику ратног злочинца и нацистичког поглавника рећи да је дебил? Не нужно.

Kolumne

16.07.2019

Колумна / Борис Дежуловић: Балада о Бобу Фалкенбургу

Boris Dežulović

Федереров ас пробио је Ђоковића и петнаест хиљада људи на Централ Цоурту одушевљено је скочило на ноге. „Тwо матцх-поинтс фор Федерер!“, рекао је коментатор ЕСПН-а, а старцу заваљеном у наслоњач једне виле у калифорнијском Санта Yнезу заиграо је брк.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.