Sara Velaga


Buka desk

18.01.2020

RS / Istražili smo: Možete li u Banjaluci kupiti maske koje vas štite od aerozagađenja?

Sara Velaga

Dok je u cijelom regionu zagađenje vazduha prioritetna tema, u Banjaluci je situacija potpuno drugačija. Uprkos povremenim inicijativama, ali i alarmantnih podataka u trenucima prekomjerno zagađenog vazduha, stanje je čini se dobro.

Buka desk

15.01.2020

REGION / UZIMANJE PRAVDE U SVOJE RUKE: Kako smo došli do toga da podržavamo ubice i nasilje?

Sara Velaga

Proteklih dana region su potresle dvije priče. Prva je ona o trostrukom ubistvu u kojem je Filip Zavadlav usred bijela dana kalašnjikovim ubio tri muškaraca u Splitu. Druga je ona prodavačice Sadije Durmisi, koja je u Beogradu udarila komunalnu policajku.

Buka desk

17.01.2020

BIH / Dosta im i srednja! Pola mladih u BiH ne želi studirati ovdje, a evo i zašto

Sara Velaga

Gotovo polovina učenika u uzrastu od 15 godina ne teži ka tome da završi fakultet. Podaci su to PISA istraživanja sprovedenih 2018. god, a objavljenih u izvještaju za BiH. Prema njima 56% učenika je izjavilo da očekuje završiti visokoškolsko obrazovanje.

Buka desk

09.01.2020

RS / Dan je Republike kumstva, klana i religije novca. Straha i neimaštine. Neka nam je srećan!

Sara Velaga

Republika Srpska slavi. Demonstracijom sile i moći, isticanjem svih nacionalnih obilježja, slavi nešto što je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Na području grada Banjaluka više od stotinu ugostiteljskih i drugih objekata privremeno neće raditi.

Buka desk

09.01.2020

ODLASCI / Otišao u Njemačku i poručio: "Ovdje ti ne treba rođak, poznanik ili stranka za posao. Samo znanje"

Sara Velaga

Bosnu i Hercegovinu svake godine napušta sve više ljudi, u potrazi za boljim poslom, prilikama, ali i kvalitetom života uopšte. Naročito je to slučaj sa mladima, koji su svjesni funkcionisanja i manjkavosti našeg sistema, već odavno spakovali kofere.

Buka desk

03.01.2020

BANJA LUKA / Tvit narodnog poslanika izazvao burne reakcije: "Banjaluka je opet naša"

Sara Velaga

"Prošle godine nam nisu dali da slavimo. Rekao sam tada da će ovaj Grad vratiti svoj život kad tad. Mi smo ljudi koji znamo da plačemo i da se borimo, ali i da slavimo i da se radujemo. Pobijedili su ljudi. Pobijedila je ljubav. Banjaluka je opet naša."

Buka desk

31.12.2019

BANJA LUKA / Ovaj grad je imao ljude koji su znali istinu, samo tu istinu niko nije htio čuti

Sara Velaga

Period od 25. do 30. decembra 2018. godine dejtonska Banjaluka će, između ostalog, pamtiti po arbitrarnim akcijama Ministarstva unutrašnjih poslova. Godinu dana kasnije, koliko je bolje, ako je uopšte bolje, pokušali su shvatiti u BASOC-u.

Buka desk

24.12.2019

RS / Jelena Trivić: Svi koji ovo nisu osudili su saučesnici i mogu od njih isto da očekujem

Sara Velaga

Jelena Trivić, narodna poslanica u Skupštini Republike Srpske, danas je komentarisala sinoćnje događaje u Narodnoj skupštini. Naglasila je da opravdanja nema, a da svi koji ga pronalaze postaju direktni saučesnici.

Buka desk

24.12.2019

RS / Vukanović: Ova država je talac grupe ludaka kojima je sila pomutila razum, vrijeme je za ustanak!

Sara Velaga

Narodni poslanik Nebojša Vukanović komentarisao je sinoćnje događaje u Narodnoj skupštini. Osvrnuo se na ponašanje Milorada Dodika, te pozvao sve građane da dođu i podrže ih u četvrtak u Parku Mladen Stojanović u 18 časova.

Intervju

24.12.2019

INTERVJU / Banjalučki biskup Franjo Komarica za BUKU: I ove godine političari su tjerali ljude u depresiju, ravnodušnost, a nerijetko i iz zemlje

Sara Velaga

Na kraju godine sabiraju se utisci, rezimira tekuća godina i prave planovi za narednu. Vraćamo se na početak da bismo sagledali stvari iz šireg ugla. Godinu na izmaku, baš pred sami katolički Božić, komentarisao je za BUKU banjalučki biskup.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.