Sara Velaga


Buka desk

02.04.2020

DESK / Jajčanin ušao u istoriju njemačkog zdravstva: Prvi sa Balkana pomogao u borbi protiv koronavirusa

Sara Velaga

Da su medicinski radnici najveći heroji u trenutnoj situaciji, jasno je od samog početka epidemije koronavirusa. Ali ono što zaslužuje dodatnu pažnju, jeste doprinos naših zdravstvenih radnika u inostranstvu.

Buka desk

02.04.2020

TEMA / Prepušteni sami sebi: Bh. studenti u inostranstvu primorani otkazivati studije i snalaziti se bez novca i podrške

Sara Velaga

U vanrednoj situaciji kao što je ova, država je odlučila pomoći i onima koji su daleko od svog doma. Tačnije, odlučeno je da će se pružiti jednokratna pomoć svim studentima koji su na nekom od programa razmjene na fakultetima u svijetu.

Buka desk

31.03.2020

TEMA / Koronavirus: Kriza koja je sakrila sve političke krize u izbornoj godini

Sara Velaga

Kako funkcioniše sistem, najbolje pokazuju krizne i vanredne situacije. Tako nas je i epidemija koronovirusa još jednom podsjetila da u BiH ni vanredno stanje ne može biti ujednačeno u oba entiteta, na nivou svih kantona, a ni većinski izglasano. 

Buka desk

31.03.2020

TEMA / PRIČE IZ IZOLACIJE ZA BUKU: Zašto stariji od 65 nemaju jednaka prava u BiH?

Sara Velaga

Stariji od 65 i mlađi od 18 godina imaju potpunu zabranu kretanja. Tako je u Federaciji BiH. U Republici Srpskoj, od danas imaju mogućnost da se kreću od 7 do 10 časova ujutru, utorkom i petkom.

Buka desk

27.03.2020

RS / Direktor Studentskog centra u Banjaluci za BUKU: Imamo toplu vodu i grijanje, to najbolje mogu potvrditi studenti

Sara Velaga

Direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci Dragoslav Topić za BUKU je rekao da smještajni kapaciteti ovog centra imaju toplu vodu, grijanje, kao i sve druge uslove potrebne za normalan boravak.

Buka desk

27.03.2020

TEMA / Pitali smo roditelje i profesore kako se snalaze u online nastavi? Ovo su njihova iskustva i savjeti

Sara Velaga

Prije tačno deset dana počelo je emitovanje instruktivne nastave za osnovce putem javnih servisa. Sedmicu kasnije isti je princip primijenjen i za srednjoškolce.

Buka desk

25.03.2020

RS / Banjalučki studenti ogorčeni: Dom postaje karantin, a oni imaju samo jedan dan da pokupe svoje stvari u vrećama za smeće!

Sara Velaga

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je juče ofanzivniju reakciju na koronavirus, što podrazumijeva i potrebu masovnijeg testiranja.

Buka desk

24.03.2020

PRAVA POJEDINCA ILI ZAJEDNICE? / Ima li smisla objavljivati lične podatke osoba koje krše rješenja o kućnoj izolaciji?

Sara Velaga

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (RS) upozorilo je da će od danas javno objavljivati imena osoba koja krše rješenja o kućnoj izolaciji.

Buka desk

23.03.2020

TEMA / POMOĆ MLADIH STRUČNJAKA: Studenti medicine iz Banjaluke kreirali aplikaciju o koronavirusu

Sara Velaga

U moru neprovjerenih informacija kojima smo svakodnevno izloženi, dodatno je otežano nositi se sa novonastalom situacijom vezanom za koronavirus. Kako bi pomogli svima, dvoje studenata medicine kreirali su aplikaciju uz pomoć koje se možete informisati.

Buka desk

20.03.2020

BIH / PRIČA IZ IZOLACIJE ZA BUKU: Samo nas disciplina može sačuvati da ne izgubimo život i zdravlje

Sara Velaga

Odgovornost pojedinca ključna je u ovim trenucima za cijelo društvo. Prihvatiti karantin i izolaciju kao svakodnevicu djeluje teško i čudno, ali dugoročno je tako mnogo bolje u cilju prevencije.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.