Prva Akademija održivog razvoja u BiH – ESG Akedemija – Kontinuirana zaštita okoliša i klime kao koncept poslovanje domaćih kompanija

Dosadašnja praksa podrazumijevala je da se edukacija uposlenih u bh. kompanijama vrši u zemljama regije i Evrope koje imaju uspostavljene ESG Akademije, a od sada će to biti moguće i u BiH.

Cilj osnivanja Akademije je jačanje bh. privrednih i društvenih kapaciteta za primjenu sistema poslovanja koje uključuje kontinuiranu zaštitu okoliša i klime.

Riječ je o edukacijskoj platformu koja je namijenjena osnaživanju kompanija u primjeni društvenih i upravljačkih (ESG) kriterija održivog razvoja u praksi, što se prvenstveno odnosi na ograničavanje štetnih zagađivača, smanjenje emisije stakleničkih plinova i CO2 otiska, korištenje obnovljiivih izvora energije, kao i smanjenje otpada.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prvi ciklus edukacija u okviru ESG Akademije bit će održan već 16. i 17. maja  2024. godine u Sarajevu u saradnji sa svjetskim koncernima koji se bave ovom tematikom.

ESG Akademija namijenjena je menadžerima i rukovodiocima, ali i svim onim koji se bave ili će se baviti inicijativama održivog razvoja u svojim kompanijama.

Edukacijski tim čine certificirani predavači sa višegodišnjim iskustvom u temama održivosti i ESG-a.

Međunarodna akademija održivog razvoja kroz svoje djelovanje pomaže društvenoj zajednici u stvaranju pozitivne atmosfere u borbi protiv klimatskih promjena, provedbi odrednica Evropskog Zelenog Plana u njihove poslovne planove i procese te pruža podrške održivom – zelenom privrednom razvoju.

Transformacija tradicionalnoga u ESG poslovanje globalni je trend i zakonska obaveza, a održivi razvoj zapravo predstavlja okvir za oblikovanje politika i strategija kontinuiranog privrednog i socijalnog razvoja koji ne ugrožava okoliš i prirodne izvore.

Sve dodatne informacije o ESG Akademiji, temama, predavačima i konceptu održivog razvoja dostupne su na www.esgbh.com

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije