Poznati modni lanac napušta Njemačku: Čak 40 poslovnica zatvara se krajem avgusta

Modni brend “Scotch&Soda” prestaće sa radom u svojih skoro 40 filijala u Njemačkoj.

Maloprodaja u Njemačkoj trenutno prolazi kroz tešku krizu. Mnoge prodavnice, posebno u modnoj industriji, propadaju i moraju da se zatvore. Modni brend “Scotch&Soda” prestaće sa radom u svojih skoro 40 filijala u Nemačkoj krajem avgustaOko 290 ljudi ostaje bez posla, rekao je privremeni upravnik Holger Rhode. U većini prodavnica sljedeće subote biće posljednji dan sniženja, pišu njemački mediji. Oko pet ekspozitura bi moglo duže da ostane otvoreno za prodaju preostale robe.

Radnici su obavešteni u utorak, rekao je specijalista za nesolventnost Roud. Većina radnika bi trebalo da dobije otkaze u septembru. Nosilac prava na brend i robu, fond privatnog kapitala sa sjedištem u SAD, nije imao interesa da oba prenese na novog investitora ili da ugovori odgovarajuću licencu, navodi se u saopštenju.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prema Roudovim riječima, u toku su razgovori sa modnim lancem. Ovo uključuje moguća preuzimanja filijala i osoblja. Investitor bi tada morao da postigne dogovor sa vlasnicima imovine, rekao je Roud, prenosi Fenix magazin.

Njemački ogranak holandskog modnog brenda, “Scotch&Soda Retail GmbH”, podneo je u junu zahtjev za stečaj Okružnom sudu u Dizeldorfu. Prema sopstvenim informacijama, kompanija je nedavno ostvarila godišnju prodaju od 25 miliona evra u Njemačkoj. Ovo čini “Scotch&Soda” jednom od mnogih kompanija koje su zauvijek nestale iz njemačke maloprodaje.

Početkom avgusta njemački brend “Esprit” najavio je da će zatvoriti svih 56 ekspozitura. Bankrotirali su i “Galeria”, “Sinn”, “Peek & Cloppenburg”, “Gerri Veber” i “The Body Shop”.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije