<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovo su idealni samostalni poslovi

Koji god posao da radite, neizbježno dolazite u kontakt sa ljudima, međutim postoje i poslovi na kojima minimalno komunicirate sa ljudima.

23. novembar 2015, 12:00

Ako vam takav rad prija, onda su ovo najbolji poslovi za vas.

Poslovi koji se tiču životinja - pčelarstvo, stočarstvo, lov i ribolov

Postoje poslovi koji se tiču uzgoja životinja i koji posljednjih godina počinju da se promovišu. Sigurno ste čuli za mlade i obrazovane ljude koji napuštaju gradsku vrevu i gužvu i odlaze na selo da uzgajaju životinje. Na primjer, proizvodi od kozjeg mlijeka nevjerovatno su zdravi, i isplativo je praviti ih. 

S druge strane, lov i ribolov vrlo su relaksirajući, i takođe ima minimalno kontakta sa ljudima. 

Poljoprivrednici: Uzgajanje lješnika i oraha može da bude prilično unosan posao. Međutim, poljoprivreda obuhvata uzgoj različitih kultura, i nije nimalo laka. Nema ljudi da prouzrokuju stres, ali poljoprivrednici zavise od mnogih faktora na koje ne mogu da utiču. 

Ekonomisti, računovođe: Ovakve profesije češće dolaze u kontakt sa digitronima, novcem, računarima nego sa ljudima. Sprovode istraživanja, prave izvještaje, rade proračune… Ukratko brojevi i planovi u prvom planu. 

Programeri: Kao što ste i sami primijetili, većina programera mnogo se bolje snalazi u svijetu kompjutera nego u društvu. Prema programerima vladaju predrasude da su asocijalni, i da se teško s njima komunicira. U svakom slučaju, ako volite jasne procedure, a računare imate u malom prstu, onda je ovo pravi poziv za vas. 

Pisci: Mnogi pisci, dok rade na nekom svom djelu, izoluju se po nekoliko nedjelja pa i mjeseci od društvenog života. Iako je kontakt sa ljudima, kao i promišljanje odnosa sa drugima bitno za stvaranje nekog djela u glavi, kod samog kreiranja bitno je da se pisac koncentriše i “odstrani“ sve suvišno što mu skreće pažnju. 

Ručni radovi - obućari, krojači, dizajneri: Štrikanje, šivenje, krojenje, pravljenje nakita za prodaju ili izložbu. Ovakve profesije dolaze u kontakt sa ljudima, ali ne toliko često koliko sa iglama, perlicama, različitim materijalima. 

Ovakva vrsta posla uglavnom ne zahtjeva kontakt ni sa kim. Ako volite da bude sami tokom radnog vremena, onda je ovo idealna profesija za vas. Naravno, u obzir dolaze samo muškarci.