<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Neuspješan ulazak na tržište: Ruski div zatvara prodavnicu u BiH, nije izdržao ni godinu dana

Ruski trgovački lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je u maju prošle godine svoje poslovanje u Bosni i Hercegovini otvaranjem prvog prodajnog objekta u Istočnom Sarajevu.

01. februar 2023, 10:35

No ni godinu dana od otvaranja, ovaj objekat se zatvara.

Kako je rečeno iz kompanije, objekat se zatvara sutra u 20 sati.

– Poštovani kupci i pratioci, želimo Vas obavijestiti da se sutra objekat Mere zatvara u 20 h, na lokaciji Slavka Leovca br.4. Hvala svima koji ste nas podržavali sa posjetama i kupovinom, a nadamo se da ćemo se uskoro opet vidjeti! Posebno se zahvaljujemo i dobavljačima EZ, Bare komerc, Intercamp, Sara, Kuća salate, Zelenara, Voćar, As Jelah, Rox, Tesco, Boshem, Farell, Beemed, Abak, Continental, kao i mnogim drugim poslovnim partnerima, kazali su iz MERE-a.

Podsjetimo, kompanija je ušla na bh. tržište s amibicijom da otvori desetine prodajnih objekata.

– Nakon Sarajeva slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini… Prema trenutnim planovima, Mere će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BiH, najavljeno je ranije.

MERE je na bh. tržište ušao s najavom da će imati 20 posto niže cijene od konkurencije no sudeći prema posljednjim vijestima iz kompanije to nije bilo dovoljno za uspješno poslovanje.