<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Italijanska kompanija planira novu značajnu investiciju u Republici Srpskoj

Investicije

30. maj 2023, 1:26

Vlasnik i direktor italijanske Kompanije PMP Luigino Pozzo izjavio je da je ova kompanija više od 20 godina prisutna na teritoriji Republike Srpske, te da je to znak da ovdje vrijedi ulagati, kao i da investiranje u RS ima mnogo prednosti.

"Mi smo u Republici Srpskoj našli vrlo dobru radnu snagu, odlične menadžere i stvorili smo dobar ambijent za dalji nastavak naših aktivnosti", rekao je Poco, koji se danas sastao sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Poco je istakao da postoji odlična saradnja ove kompanije kako sa lokalnom zajednicom, tako i sa republičkim organima, dodavši da kompanija planira novo značajno investiranje u Republici Srpskoj, te da je to znak da je Srpska dobro mjesto za investicije.

"Na ovaj način želimo da nastavimo i da i dalje ojačamo saradnju između Republike Srpske i italijamske regije Friuli Venecija Đulija", rekao je Pozzo.

On je ocijenio da posjeta Viškovića italijanskoj regiji Friuli Venecija Đulija dolazi u značajnom momentu za industrijske kompanije iz ove regije, koje se trenutno nalaze u fazi transformacije i reorganizacije rada, te da je ovo ključni momenat da Višković predstavi potencijalnim italijanskim investitorima mogućnosti ulaganja u Republici Srpskoj.

Poco je naveo da će Višković i ministar privrede i preduzetništva Srpske Vojin Mitrović imati priliku da direktno razgovaraju sa investitorima iz ove italijanske regije i odgovore im na sva pitanja koja se odnose na prednosti ulaganja u Republici Srpskoj.