Indonezija je zemlja partner 18. Međunarodnog sajma privrede Tešanj 2024



“Sa velikim zadovoljstvom potvrđujemo da će Republika Indonezija biti zemlja partner ovogodišnjeg, 18. po redu, Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2024. Ovaj sajam, koji se održava od 25. do 28. septembra,, svake godine okuplja kremu bosanskohercegovačke privrede i najvažnije međunarodne partnere”, saopšteno je danas iz Udruženja privrednika “Biznis-centar” Jelah – Tešanj, koje je organizator ovog međunarodnog  sajma.

Indonezija, koja je od sticanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine bila njen vjerni saveznik, ponovo pokazuje svoju posvećenost jačanju odnosa s BiH. Ne zaboravimo, Indonezija je učestvovala u međunarodnim mirovnim trupama i AMG-u, ali i finansijski podržala mnoge projekte obnove u našoj zemlji. Ove godine, kroz svoje diplomatsko predstavništvo, Indonezija će imati značajno prisustvo na sajmu, kako u izložbenom, tako i u konferencijskom dijelu programa.

Ovo partnerstvo ne samo da odražava dugogodišnje prijateljske veze između dvije zemlje, već i otvara vrata za dodatno osnaživanje ekonomske saradnje. Tešanj, kao bastion privrednog uspjeha u Bosni i Hercegovini, postaje ključna platforma za povezivanje s jednom od najdinamičnijih azijskih ekonomija.

Sajam nije samo prilika za predstavljanje proizvoda i usluga, već i za konkretne dogovore o budućim investicijama i saradnji između bosanskohercegovačkih i indonezijskih kompanija. Ako tražite priliku da se povežete sa svijetom, onda je Međunarodni sajam privrede u Tešnju mjesto gdje trebate biti!

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije