<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Evo u kojim bh. gradovima evropski gigant Pepco otvara prodavnice

Maloprodajni lanac Pepco uskoro otvara svoje prve prodavnice u Bosni i Hercegovini.

28. maj 2023, 7:10

Pepco je najbrže rastući evropski trgovački lanac koji nudi odjeću za cijelu porodicu i proizvode za domaćinstvo.

Kompanija je ovih dana raspisala oglas za posao za prijem radnika, tačnije voditelja trgovina – poslovođa, i voditelja smjena. 

Prema gradovima u kojima se traže ovi radnici, može se zaključiti i gdje će sve biti otvorene trgovine ovog lanca. Riječ je o sljedećim gradovima: Sarajevo, Mostar, Livno, Čitluk, Tuzla, Lukavac i Kakanj, izvještava BiznisInfo.ba.

Za pretpostaviti je da se radi o prvom talasu, te da će u budućnosti prodavnice biti otvorene i u drugim većim gradovima koji nisu na spisku.

Bosna i Hercegovina će biti 19. tržište za Pepco brend. Ovaj lanac ima više od 3.000 prodavnica od Estonije na sjeveru Evrope do Italije na jugu i od Španije na zapadu do Bugarske na istoku.

U cijeloj kompaniji, kako u prodavnicama tako i u sjedištu u Poznanju i distributivnim centrima, već imaju više preko 16 hiljada zaposlenih. Imaju ambiciozan pristup realizaciji planova daljeg širenja u Evropi.

Kako se kompanija brzo širi, govori podatak iz susjedne Srbije, gdje su za samo dvije godine od ulaska na tržište otvorili čak 100 prodavnica.