Заљубљеник у аутомобиле Мирзет Халиловић, вози "Фићу" из 1961.: У Берлину освојио прву награду за рестаурацију

Овај заљубљеник у аутомобиле на такмичења ишао и у Београд, Загреб, Дубровник...

Anadolija / 31. октобар 2020
 

Мирзет Халиловић је стратсвени заљубљеник у аутомобиле, који посљедњих петнаестак година рестаурира раритетне примјерке четвероточкаша.

У његовом је посједу популарни "Фићо", који је произведен 1961. године, а којег Халиловић с поносом региструје и вози.

И на разговор са екипом Анадолу Агенцy (АА) је дошао са "Фићом“, а претходно је с њим одвезао мајку у куповину.

"Овог фићу купио сам у Сарајеву прије 12 или 13 година од једног доктора Љубовића. И мене је привукло што овај фићо има врата на контра мјесту. Фићо је 1961. годиште и најстарији је примјерак у Босни и Херцеговини. И онда сам приступио рестаурацији која је трајала неколико година“, каже Халиловић у разговору за Анадолу Агенцy.

Његова воља и ентузијазам плијени на сваком кораку. Познат је и као маратонац, али и човјек који се одазива разним друштвено-корисним активностима. Када је ријеч о његовом "Фићи“ из 1961. године истиче како је у Берлину добио прву награду за рестаурацију, а да је ишао на такмичења у Београд, Загреб, Дубровник...

Поред "Фиће“ Халиловић рестаурира и WВ комбије.

"Ово је примјерак ВW комбија Т2а. Они су ишли од 1967. године и карактеристика овог примјерка је што он има дрвене странице. Ово је једина серија што је ВW радио са дрвеним страницама. Ја сам са овим комбијем учествовао на ВW фесту у Сарајеву, прије неких мјесец дана, и освојио сам прву награду за рестаурацију“, истиче Халиловић.

Рестаурирани комби процијењују да вриједи до 15.000 еура. Но, нема праву рачуницу колико је средстава уложили у његову обнову. Комби може развити брзину и до 120 километара на сат. Има четири брзине и ваздушно хлађење мотора...

"Све је више људи у посљедње вријеме који приступају рестаурацији ових аутомобила, поготово марке фићо. Мало их има са контра вратима у БиХ, можда још један примјерак. У Хрватској исто тако пар комада, у Србији... Али, купују људи ове стандардне фиће. У мојој колекцији налази се још 45 ових фића и сви су они сређени. Ја радим рестаурацију у задње вријеме ВW комбија“, закључује Халиловић.

Рестаурација раритетних примјерака четвероточкаша није могућа без велике љубави према послу. У посао је укључено двадесетак људи и свако на свој начин враћа стари сјај аутомобилима. Мора се одврнути сваки шараф, дио и склопити у једну фасцинантну цјелину.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.