Влада РС тужила Федерацију БиХ

Влада Републике Српске упутила је данас Суду БиХ тужбу против Федерације БиХ због дуга од расподјеле прихода од индиректних пореза, у вриједности од 34.571.047 КМ .

Nezavisne / 05. август 2019

Тужба је поднесена ради накнаде штете од 34.571.047,78 КМ  и односи се на период од јула 2017. године до децембра 2018. године.

"Република Српска подноси тужбу против Федрације БиХ ради накнаде штете због неодобравања неспорних Приједлога одлука о Израчуну коефицијената за расподјелу индиректних пореза у периоду од јула 2017. године до децембра 2018. године и Приједлога обрачуна другог привремног поравнања између ентитета за 2017. годину и Приједлога обрачуна другог привременог поравнања између ентитета за 2017. годину", наведено је у саопштењу Владе РС.

Институције Републике Српске дале су сагласност на тужбу коју је припремило Правобранилаштво Републике Српске.

У саопштењу се наводи да се због неусвајања нових коефицијената за расподјелу средстава новац који припада Републици Српској слива на рачун ФБиХ.

"Влада Републике Српске била је спремна и отворена за сарадњу али због опструкција од стране Министарства финансија Федерације БиХ и изостајања рјешења, Влада Републике Српске, с циљем заштите буджета и права грађана Републике Српске, надоканду штете затражила је судским путем", наводе из Владе РС.


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.