ВЕСНА ПЕШИЋ: Бојкот је побуна. Не идемо на изборе, нећу да будем овца за клање

Социолошкиња Весна Пешић изјавила је данас је једина шанса за опозиционе странке на изборима бојкот, јер не постоје елементарни услови за фер изборе.

Danas.rs / 21. октобар 2019

printscreen

Изјавила је и да би прихватање тих услова било одржавање „статуса кво“ и наставак одржања Александра Вучића на власти.

Бојкот је побуна. Ја сам у побуни, у борби против једног оваквог система. Бојкот је борба против Вучића, против овог режима. Не идемо на изборе, нећу да будем овца за клање. Шта ћу ја тамо, то за мене не постоји, поручила је она за Н1.

Бојкот је континуирана борба против Вучићеве власти, рекла је она и додала: „Ја уопште не региструјем те изборе. Видите да се он (Александар Вучић) пита за све. Он сваки пут изађе, одбрани Весића, па овога из Крушика, покрива сваког“.

Пешић је напоменула да је Вучић у свакодневном животу преузео улогу и судије и тужиоца.

Ако имате овакву ситуацију – о каквим ми изборима можемо да говоримо. Излазак на такве изборе сматрам одржавањем статуса кво. Можемо врло лако да израчунамо, да би ушли у парламент те странке које би учествовали на изборима у парламент који је потпуно згажен и који практично не постоји, нити има било какву улогу, констатовала је она.

Излазак на изборе не значи фер могућност да се победи у том процесу, као што је било на Косову, да опозиција победи. Нема никакве шансе, била би слика као што имамо и сад, додала је Пешић.

Пешић је указала да је у свим медијима на делу невиђена демонизација Драгана Ђиласа.

Сваки дан се иде са демонизацијом једног човека. Нестали су Јеремић и Обрадовић, остао је само Ђилас. Потпуно страшно. То је свакодневна кампања против једног чоовека. Више ништа није важно, чак и ако неко некога закоље, рећи ће, ма какви, није тако било, упозорила је она.

 

Данас.рс


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.