Успјешно завршена акција „Очистимо нашу Дрину“ активисте Дејана Фуртуле и грађана Вишеграда

Еколошки активиста, Дејан Фуртула из Вишеграда, овог септембра је организовао велику акцију чишћења ријеке Дрине, уз коју је одрастао, заједно са својим суграђанима, а уз подршку бренда Јелен пиво.

BUKA portal / 22. септембар 2021

 

 У акцији је сакупљено преко 40 врећа од 150 литара, односно, пар стотина килограма отпада, што је одличан резултат, али и показатељ колико појединци не поштују животну средину. Ова акција је само дио кампање бренда Јелен пиво и компаније Молсон Цоорс БХ „Уздравље - за наше хероје“, која је у току и у другим градовима наше РС.

„Дрина је бисер Вишеграда и источног дијела Републике Српске“, „Дрина је наше велико богатство“, кажу волонтери, који су заједно са Дејаном и другим суграђанима, чистили своју ријеку у овој акцији. У акцији чишћења је учествовао велики број младих људи, што показује да нису равнодушни према нашим природним богатствима и одржавању здраве животне средине. Учесници кажу, да су Дрини потребне овакве акције и да вјерују да ће их у будућности бити још више, да ће грађани имати разумијевања за њих те да ће и сами узети учешће у њима, јер град Вишеград има велики туристички потенцијал.

„Веома нам је драго што је бренд Јелен пиво препознао наше напоре, они су учинили ову акцију великом и значајном“, каже Дејан Фуртула, који је покретач цијеле приче. За Дејана, Дрина је светиња и због тога већ 8 година ради на чишћењу и очувању своје ријеке и свог града. Захваљујући његовим напорима и доприносу, Дрина и њена околина су чистији, а еколошка свијест суграђана подигнута на виши ниво.

У акцији чишћења ријеке Дрине су учествовали и Планинарско спортско друштво Столац и кошаркаши Варде из Вишеграда. Ова акција је још један доказ, да су млади људи покретачка снага ове земље у коју треба улагати.

Акција „Очистимо нашу Дрину“ је позив свима да брину о својим ријекама, као и другим компанијама да се укључе и подрже волонтере у борби за љепшу, чистију и здравију животну средину. Хероји данашњице су обични људи великог срца, који својим несебичним залагањем помажу својим локалним заједницама и заједно са њима граде бољу будућност. Наша подршка им је важна. Будимо ту за њих! Уздравље за наше хероје!

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ТЈТ_0Кqфскк
.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.