Ускоро нови састанак Изетбеговића, Додика и Човића, Wигемарк посредник

Састанак предсједника СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, Милорада Додика, Драгана Човића и Бакира Изетбеговића требао би се одржати најкасније до уторка, 20. августа, када су заказане двије сједнице Предсједништва БиХ, сазнаје Новинска агенција Патриа.

BUKA portal / 16. август 2019

Још увијек се чека на званичну потврду ове информације.

Нови састанак је усаглашен током јучерашњег разговора шефа Делегације ЕУ у БиХ Ларса-Гуннара Wигемарка и Додика на Јахорини. Разговор Wигемарка и Додика трајао је око два сата, а Wигемарк би требао посредовати и током нове рунде преговора предсједника националних партија у БиХ.

Додик је раније изјавио да одбија послати своју делегацију у Амбасаду САД-а у Сарајеву, гдје су се требали приближити ставови око АНП-а.

Раније, 5. августа у Сарајеву је одржан састанак лидера политичких странака и шефа делегације Европске уније у БиХ Ларса Гунара-Вигемерка око деблокаде формирања власти. Предсједници СДА, СНСД-а и ХДЗ-а БиХ тада су постигли договор у вези са формирањем Вијећа министара Босне и Херцеговине, те потписали Принципе за формирање власти на нивоу Босне и Херцеговине.

Ситуација иза тога се закомплицирала, јер се различито тумаче потписани Принципи, а који се односе на усвајање Годишњег националног плана (АНП) без којег Жељко Комшић и Шефик Джаферовић неће подржати СНСД-овог Зорана Тегелтију за будућег државног премијера.


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.