Уредник БУКЕ Александар Трифуновић за РТЛ: Грађани нису против система

Александар Трифуновић, уредник медијског пројекта Бука, за хрватски РТЛ Директ коментарисао је случај Давида Драгичевића

BUKA / 27. децембар 2018


Протести су један од најаутентичнијих гласова јавности у БиХ. Та дужина дана, број порука, вијести о том догађају, десетине хиљада људи који су походили скуп су озбиљан резултат за успавану јавност", тврди Трифновић.

На питање је ли дошло до помака у истрази, Трифуновић истиче како кључно је споменути прес конференцију МУП-а РС која је покојног Давида "малтане оптужила да се сам убио, што је демантовано на сличној конференцији гдје се случај почео третирати као убиство". "То је велики успјех, а њега не би било без притиска јавности која је подржала обитељ Драгичевић", тврди Трифуновић.

"Сви који пратимо ситуацију су затворили годину јер смо мислили да ће се неке ствари почети дешавати идуће године. Остали смо изненађени. Дошло је од хапшење на бруталан начин. Уз објашњење да је то због пријетње упућене министру, због једног службеника је дигнута цијела полиција РС, једна демонстрација насиља која није еквивалентна пријетњи која је изречена, ако је изречена на начин који се може тако разумјети, односно је ли било у афекту", казао је.

Тврди како је број људи на протесту у сриједу био огроман. "Збуњено су ходали по граду, нису знали гдје да се окупе. Та нова енергија протеста је задивљујућа", казао је.

Сматра како је неминовно да се открије истина о смрти Давида Драгичевића. "Не бих улазио у теорије зајвере зашто се то није десило, али се тај случај мора довршити. 'Правда за Давида' тражи да систем ради, није против њега како то систем представља. Сви разумни људи чекају да се овај случај заврши", закључује. 

 

Прилог погледајте овдје

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.