УЛОВИЛИ ГА: Министра, који је увео рестриктивне мјере и затворио кафане, усликали у ресторану

Велика афера...

BUKA / 23. октобар 2020

Чешког Министра здравља Романа Прyмулу у сриједу навечер фотографисао је портал Блеск у једном од прашких ресторана. Међутим, према владиним прописима, ова врста објеката морала је бити затворена. Прyмула, који стоји иза већине рестриктивних мјера против ширења коронавируса у Чешкој, тренутно се суочава с критикама, а опозиција га позива да поднесе оставку. 

Портал Иднес тражи министрову изјаву.

Према порталу Блеск, у ресторану су истовремено били и други људи, укључујући предсједавајућег замјеника клуба посланика АНО-а Јарослава Фалтyнека. БЛЕСК је такође истакао да Прyмула није носио маску приликом изласка из компаније.

Према Блеску, Прyмула је у ресторан Рио’с у Вyшехраду у Прагу стигао у сриједу прије 22:00. Тада је више људи напустило објекат, министар је отишао око 23:30. Блеск пише како Прyмула није ставио маску не само кад је ушао у аутомобил, и када му је возач држао врата, већ ни у ауту.

Фалтýнек је напустио објекат отприлике сат времена касније, пише Блеск. Одвезао се, али се након неког времена вратио и био испред ресторана са власником Раимундом Шпундом. Обоје су се забављали, ниједан од њих није имао маску. Ресторан Рио’с на својој web страници наводи да је тренутно затворен због владине уредбе.

Сви су једнаки, само су неки једнакији. Ти кловнови не могу добро водити нашу државу у кризи. Не само менаджерски, већ углавном морално. Повјерење је темељ. Без тога не можете владати. Поднесите оставку ", написао је предсједавајући СТАН-а Вíт Ракушан на Тwиттеру.

Предсједавајућа ТОП 09, Маркéта Пекаровá Адамовá, и њен страначки колега Мирослав Калоусек говоре слично.

 

Превод БУКА

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.