Табаковић: Десила се крађа у Сребреници, одлука је очекивана

Алија Табаковић, кандидат за начелника општине Сребреница испред коалиције “Моја адреса Сребреница” каже за Анадолију да је одлука ЦИК-а очекивана.

Anadolija / 21. јануар 2021

“Добро је да се обистинило оно о чему смо ми писали жалбе и на што смо упозоравали, да је повријеђено изборно правило и да се десила крађа у Сребреници”, каже Табаковић који додаје да није задовољан дијелом одлуке која се односи на гласање путем поште.

Казао је да ће се обратити Апелационом одјељењу Суда БиХ, обзиром да је око 50 посто гласача путем поште изван БиХ и то су гласови који ће опредијелити побједника како за начелника тако и за скупштинску већину.

“Негдје око 800 коверти, бар за Бошњаке, није на вријеме послато и није на вријеме враћено у Босну и Херцеговину”, истакао је Табаковић.

Према ријечима Табаковића, “ово је први пута да је ЦИК ваљано одрадио посао на терену” и показао да се “не може прекрајати воља грађана”.

“Ово је први пута да се ставило до знања да се не може прекрајати воља грађана и да се за то не сноси одговорност. Ми још нисмо видјели одлуку и какви су детаљи. Треба повести рачуна о одговорности оних који су крали и омогућили крађу, а то је прије свега ОИК. Било би неодговорно да ова Опћинска комисија проводи изборе, будући да они сносе највећи дио одговорности, јер нису провели изборе у складу са законом”, сматра Табаковић.

На данашњу одлуку ЦИК-а Табаковић очекује бројне реакције, али додаје да је коалиција “Моја адреса Сребреница” и прије самих избора упозоравала јавност на нерегуларности.

“Ми смо од самог почетка упозоравали на нерегуларности. Упозоравали смо на нерегуларности које су се дешавале у предизборном процесу, као и на дан избора”, рекао је Табаковић.

Он је додао да Бошњаци у Сребреници и политички представници Бошњака у овом граду очекују да избори буду фер и коректни, а резултате ће прихватити какви год да буду.

“Ми смо само захтјевали да се избори проведу у фер и поштеној атмосфети. Ко год да буде побједник у таквој ситуацији, ми ћемо прихватити резултате и нећемо правити никакав проблем”, поручио је Табаковић.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.