Стање на путевима: Отежан саобраћај због снијега, гужве на граници

Најновији извјештај о стању на путевима у БиХ

BUKA portal / 24. март 2020

Због саобраћајне  незгоде тренутно је обустављен саобраћај на магистралном путу Доњи Вакуф-Јајце, код мјеста Криваче.

Нове снијежне падавине које су током и ноћи и јутра захватиле нашу земљу отежале су саобраћање на већини путева, посебно на дионицама у вишим предјелима.Због ниских температура упозоравамо и на мјестимичну поледицу и савјетујемо опрезнију вожњу. Напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15.04. Због интензивних снијежних падавина у Хрватској, за сва возила затворен је ГП Изачић-Личко Петрово Село.

Подсјећамо да је Србија затворила граничне прелазе према БиХ за све преласке, изузев за робни промет који се одвија преко прелаза: Каракај, Вардиште и Рача.

Хрватска и Црна Гора затворили су граничне прелазе према Босни и Херцеговини. Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. За транзитни промет теретних возила Хрватска је одобрила граничне прелазе: Босанска Градишка, Босански Шамац и Бијача, а Црна Гора ГП Клобук.

На ГП Босанска Градишка дуге су колоне теретних возила у оба смјера, а на излазу из земље на граничним прелазима Босански Шамац, Орашје и Клобук.

На снази је забрана кретања особама млађим од 18 и старијим од 65 година на подручју Федерације БиХ, а потпуна забрана кретања на снази је од 18 до 05 сати. На подручју РС-а забрањено је кретање старијим од 65 година, док је у времену од 20 до 05 сати на снази потпуна забрана кретања.

Апелујемо на возаче да унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.