Станивуковић предао амандмане скупштинске већине на оцјену уставности

"Праве од Бањалуке дисфункционалан град", казао је Станивуковић.

BUKA portal / 09. јун 2021

Foto: Buka

 

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић предао је данас Уставном суду Републике Српске Приједлог за покретање поступка оцјене уставности и законитости одлука о усвајању и извршењу Буджета поводом амандмана уложених од стране Скупштинске већине.

У изјави за медије том приликом, Станивуковић је рекао да је став скупштинске већине потпуно другачији од позиције градоначелника, а амандмани које је усвојила Скупштина града "праве од Бањалуке дисфункционалан град". 

"Велики дио људи у Скупштини града не показује никакву одговорност. Они на Скупштини града изгласају одлуке о којима ништа не знају и није их брига, а ја се онда борим да водим град у изазовним и тешким околностима. Амандмани које су они изгласали од овог града праве дискфункционалан град. Није логично да неко скине ставку за асфалтирање путева, а онда се жали када се не крпе рупе или ставку за кошење траве, а онда се жали што је трава непокошена. Или питају зашто касне јавне набавке, а буджет смо добили почетком маја", казао је Станивуковић, додајући да неке ставке у буджету Града нису толико неопходне и да је важно да се оне могу у случају потребе искористити за неку другу намјену.

"Према закону, реалокацију врши градоначелник, а они су мени забранилли реалокацију. Они су по први пут у историји рекли да један градоначелник не смије да реалоцира ставке. Годишње буде 150 реалокација и ја бих морао сваки пут сазивати Скупштину."  

"Због свих ових ствари, ми предајемо њихове амандмане на уставност и очекујемо да Уставни суд уради онако како налаже закон", рекао је Станивуковић
 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.