Станивуковић: Подносим кривичне пријаве против Жељке Цвијановић и Ђајића, тражим смјену Срђана Амиджића...

Подноси кривичну пријаву и против Жељке Цвијановић због говора мржње. "И кривичну пријаву против ње и Ђајића за клевету." 

BUKA / 20. септембар 2021

Buka

 

На данашњој прес конференцији, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић говорио је, између осталог, на који начин је уштеђен новац којим су плаћени уджбеници за ученике основних школа.

"Имали смо уштеду од преко 8 милиона, за 4 милиона су повећани приходи, дакле имали смо позитиван биланс од 12 миииона. Недостајало нам је 700 000 за уджбенике, који су укупно плаћени 1.5 милиона, што смо ријешили тако што смо повећали таксу за билборде и рекламе, повећана је рента, накнада за уређење градског земљишта. Уштедјели смо на мобилним телефонима, нико у Градској управи нема пословни телефон."

На реаговање професора са Економског факултета Срђана Амиджић на Станивуковићеве изјаве на недавној прес конференције испред РТРС-а, Станивуковић је рекао "Ако сам увриједио његов углед, позивам га на јавну расправу на телевизији." Такође је рекао да данас подноси захтјев Економском факултету да га смијене "и као градоначелник и као студент на Економском факултету".

"Одговорно стојим иза овог, злоупотребио свој положај, такви људи не могу бити професори."

Додао је да подноси кривичну пријаву и против Жељке Цвијановић због говора мржње. "И кривичну пријаву против ње и Ђајића за клевету." 

Кривичну пријаву поднијеће и против бившег градоначелника Радојичића и његовог сарадника Рисојевића због анкете "ко је бољи, Радојичић или Станивуковић", а која је, како тврди "плаћена средствима града".

Станивуковић је прозвао и медије због, како тврди, објаве лажних тврдњи у вези са фирмом која се зове План сокови д.о.о., а за коју су поједини медији објавили да је у  његовом власништву . "Та фирма не постоји, то је само био семинарски рад."

 


 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.