Станивуковић: "Боље би било да смо у покретној болници, бар онај шатор за нешто да искористимо"

Пред почетак сједнице НСРС.

BUKA / 20. мај 2020

Пред почетак сједнице Народне Скупштине Републике Српске, на чијем дневном реду је Приједлог одлуке о укидању ванредног стања, питали смо народног посланика Драшка Станивуковића да ли је било потребе за његовим увођењем и како се по њему власт понашала током истог.

Према његовим ријечима, ту је пуно контрадикторности и нелогичности:

"Када је уведено ванредно стање, просјечан број заражених је био три особе, а данас када су се по оцјени власти створили услови за укидање ванредног стањатај број износи 40-ак особа дневно. И стога волио бих само нека ми неко обајсни којом логиком су вођени и како су за вријеме те логике затворили све од фризерских и козметичких салона, до свих других фирми и уништили економију. А сада имамо ситуацију да је већи број заражених, имамо ситуацију да је зараза ушла у УКЦРС, а да се мјере попуштају и укида ванредно стање. И како то да се сада може одржавати сједница Скупштине, а док је било троје заражених, сједница се није могла одржавати. Дакле, овдје имамо један збир нелогичности коју они представљају као неку логику којом се руководе."

Станивуковић је прокоментарисао и чињеницу де ће сједница бити одржана у конференцијској сали Владе Републике Српске:

"Боље би било да смо у покретној болници, бар онај шатор за нешто да искористимо, с обзиром да сам видио какви су овдје услови за рад, катастрофални, сви ћемо трчати за једну говорницу", рекао је он за БУКУ.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.