Српски кухар и ТВ звијезда нестао у Загребу, пронађен у затвору у Словенији! Сестра у шоку: 'Он чак није ни пушач'

ТРАГАЛИ ЗА ЊИМ ОД 7. ФЕБРУАРА

BUKA portal / 15. фебруар 2020

Кухар и ТВ звијезда Дејан Маркус, који је 7. фебруара нестао у Хрватској и који је, према писању хрватских медија, ухапшен у Словенији са три литра амфетамина у аутомобилу, могао би да се сутра током дана сусретне са сестром Јеленом у притворској јединици у Птују, сазнаје "Блиц".

 

- Када сам јутрос путовала за Загреб добила сам информацију да је Дејан пронађен и да је у Марибору у затвору. Хрватска полиција је то рекла Дејановом пријатељу који је пријавио његов нестанак у Загребу. Хрватска полиција рекла ми је да је њихов дио посла завршен и упутили су ме тамо. Дошла сам у Марибор и ушла у прву полицијску станицу, јер нису ми дали информацију ни коме ни гдје да се обратим. Један полицајац, којем смо објаснили ситуацију, рекао је да одем у Окружни суд у Птују. Стигла сам у Птуј. Међутим, било је већ 16, 17 сати. Онда смо ишла са пријатељима у прву дежурну станицу. Рекли смо им да нам је речено да је у петак Дејан приведен, али они су нам рекли да ништа не знају и вратили нас на Окружни суд. Они раде од 8 ујутру - рекла је за "Блиц" Јелена Маркус Вучковић.

 

Јелена истиче да свог брата Дејана још није видјела.

 

- Ако се то десило у петак, неко је морао да буде обавијештен. Ја га нисам видјела, нисам добила информацију ни да ли могу да ступим у контакт са њим, ни да ли је жив. Све што будем сазнала могу да кажем ујутру - рекла је Јелена.

 

О вијести да је њен брат ухапшен с дрогом, како је објавио Јутарњи лист, каже:

 

- Ја сам у шоку, први пут тако нешто чујем. Дејан није ни пушач, то није мој брат ког знам 34 године, просто не... Битно ми је да је жив и здрав и да га видим, да могу да му помогнем. Дејан је неко ко није знао да уђе у конфликт. Ми смо сви овдје згранути, никад у животу ми не би пало на памет тако нешто...

 

Да подсјетимо, Дејан Маркус посљедњи пут је виђен з. фебруара, када је његов пријатељ из Загреба пријавио његов нестанак. Четири дана раније, 3. фебруара, био му је рођендан и тада је посљедњи пут био у контакту са сестром Јеленом.

 

У стану у којем је боравио у насељу Трешњевка у Загребу остале су му све ствари, а фрижидер је био пун. Једино није било његових личних докумената и мобилног са хрватским бројем, јер без тих ствари нигдје не одлази. Према ријечима његове сестре, Дејан је станодавцу казао да ће можда ићи у Сплит на манифестацију вина и да ће се вратити у суботу увече. Али, није се вратио ни у суботу, ни у недјељу. Пријатељи су пријавили његов нестанак у сриједу.

 

Преузето са Блиц.рс


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.