Спрема се карантин за позитивне на коронавирус, почело исељавање бањалучких студената из Студентског дома

Након што је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић најавио јуче офанзивнију реакцију на коронавирус, што подразумијева и потребу масовнијег тестирања, данас је Студентски дом у Бањалуци претворен у карантин.

S.Velaga / 25. март 2020

foto: BUKA (Elvir Padalović)

Студентима је остављен рок до 15 часова да преузму своје ствари, које су спаковане у вреће.

Наглашено је да могу и у наредним данима до 15 часова наставити са преузимањем својих ствари, а министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић изјавио је да се налазимо у рату против невидљивог непријатеља, те замолио студенте за разумијевање ванредне ситуације.

Да су студенти огорчени новим мјерама, било је јасно већ и синоћ, када су почеле пристизати њихове реакције, о чему смо такођер писали у тексту:

Бањалучки студенти огорчени: Дом постаје карантин, а они имају само један дан да покупе своје ствари у врећама за смеће!

Подсјетимо да је данас саопштено да могу наставити са преузимањем ствари у наредним данима.

Репортер БУКЕ забиљежио је данас фотографије на лицу мјеста, које можете погледати у наставку.

Студентски центар "Никола Тесла" данас су посјетили министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић и директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић.

Шеранић је изјавио да ће у центру бити смјештена лица која су позитивна на вирус корона, али којима није потребно лијечење, односно они који немају симптоме болести.

"Они којима је потребно лијечење биће смјештени у простору старе хирургије у центру града"

Додао је да ће лица која буду смјештена у овом објекту имати комплетан здравствени надзор, а објекат ће обезбјеђивати полиција.

"Овдје ће бити смјештена лица која гравитирају у Бањалуци, њих 111, а остали у ђачки дом у Бијељини. У питању су, за сада, три особе"

Подсјетимо да је још једном наглашено да студенти могу преузимати своје ствари и у наредним данима.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.