Снимке секса са дјецом качио на сајт! Бањалучанин ухапшен због дјечје порнографије брани се са слободе

Полиција ухапсила Бањалучанина М. К. (38) због искоришћавања деце за порнографију

O. Matavulj / 10. децембар 2019

БАЊАЛУЧКА полиција ухапсила је М. К. (38), из тог града, због сумње да је починио кривична дела искоришћавање деце за порнографију, навођење детета на проституцију и неовлашћено фотографисање.

Како сазнају "Новости", М. К. се терети да је имао сексуалне односе с две девојке, од којих је једна била малолетна, наводно је имала 17 година. Целу "акцију" осумњичени је снимао, да би потом видео-клипове њиховог секса окачио на порнографски веб-сајт.

- Све се одигравало у једном мотелу на подручју Градишке. Није било никакве присиле. Девојке су пристале на сексуални однос са осумњиченим, који им је за ту услугу платио. Потом је снимке њиховог секса окачио на порнографски веб-сајт - наводи извор близак истрази.

 

Управо су ти снимци били полазна основа за покретање истраге. Убрзо је утврђен идентитет девојака и испоставило се да једна од њих малолетна. Незванично сазнајемо и да је једна жртва тврдила да уопште није знала да су њихови односи снимљени.

Осумњичени М. К. је предат ОЈТ у Бањалуцим уз извештај о почињеним кривичним делима. У тужилаштву наводе да су дела почињена током 2017. и 2018. године на штету М. Ч. и М. Б. Након саслушања, тужилаштво је затражило да се осумњиченом М. К. одреди једномесечни притвор.

- Притвор је затражен због бојазни да би боравком на слободи осумњичени могао ометати кривични поступак утицајем на сведоке, те због саме тежине кривичног дела и такозваног узнемирења јавности - саопштила је руководилац односа с јавношћу ОЈТ Бањалука Маја Ђаковић Видовић.

Међутим, судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци је одбио предлог тужилаштва и М. К. је пуштен да се брани са слободе.

ЗАБРАНА ПРИЛАСКА СВЕДОЦИМА

У ОСНОВНОМ суду у Бањалуци наводе да није било основа за одређивање мере притвора осумњиченом М. К.

- Кривични поступак се наставља, а према осумњиченом је изречена мера забране састајања са сведоцима на раздаљини мањој од 200 метара - рекао је судски администратор Никола Гатарић.

Преузето са Новости 


Бука препорука

БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.