Случај Пицин парк: Рочиште против бањалучких шетача трајало више од пет сати!

Треће рочиште против тројице бањалучких шетача пред бањалучким Основним судом трајало је више од пет часова. Рочиште које је започело у 11 часова завршено је нешто прије пола 5 поподне!

BUKA / E.P / 23. јануар 2014

Бањалучки шетачи против којих је поднесен Захтјев за покретањем прекршајног поступка јер су, између осталог, током неколико дана у јуну 2012. године  "прелазили на црвено", те шетањем по коловозу “ометали нормално одвијање саобраћаја” данас су се пред Основним судом нашли трећи пут.


 

Наиме, пред овом институцијом данас је настављено суђење против тројице бањалучких шетача који се терете за прекршаје почињене према одредбама Закона о основама безбједности саобраћаја (ЗОБС) БиХ. Прекршајне пријаве које су добили бањалучки шетачи позивају се на чланове 106. став 1. 109. став 1. 237 став 1. тачка 16 и 238 став 1. ЗОБС-а  БиХ а у којима стоји да су шетали по коловозу мимо пјешачког прелаза и свјетлосне сигнализације предвиђене за пјешаке.

Данасје на реду било изношење доказа , како припадника Центра јавне безбједности Бањалука тако и тројице шетача.

Након завршеног претреса који је трајао више од 5 сати један од окривљених Бранислав Тешановић казао је медијима како му се чинило да су усмени докази против шетача а које је представила полиција били усмено веома контрадикторни јер се нпр. један од полицајаца рекао како га се уопште не сјећа са шетњи. “ На моје питање гдје и када тачно сам прелазио, нико ми није дао прецизан одговор. Судиница је очигледно прихватала и такве доказе. Докази се не поклапају за изнесеним захтјевом за покретањем прекршајног поступка” своје виђење дао је Тешановић медијима Још један од учесника у проступку био је и Миодраг Дакић “ Тешко је у једној изјави сумирати сав бесмисао кроз који смо били принуђени да прођемо. И поред изношења доказа ми нисмо сигурни да ће пресуда бити донесена у нашу корист” наводи Дакић.

 

 

“Мислим да судиница није била спремна на овакав процес јер иако се ради о прекршајном поступку због прелажења преко црвеног свјетла овај случај има једну политичку тежину, јер се овдје ради о питању криминала, на које су грађани покушавали да укажу и у томе су успјели са докажу да је инвеститор криминалац. Сада се нажалост тим грађанима суди” каже Дакић. Он додаје како ће се тројица шетача жалити и очекује да ће пресуда бити изречена за 8 дана.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.