Случај мистериозног тровања на броду: Дјеца стабилно, међутим и даље животно угрожена

Данас би се требао знати узрок смрти мушкарца пронађеног на броду код Хвара, те тровања још пет особа које су хеликоптером превезене у сплитску болницу.

BUKA portal / 14. август 2019

Ријеч је о талијанским туристима, међу којима је двоје дјеце која су критично. Дјевојчица има 14, а дјечак непуних 5 година. 

Након тешке ноћи о стању дјеце за ХТВ извијестила је лијечница сплитског Завода за интензивну педијатрију, докторица Тања Ковачевић.

- Тијеком ноћи дјеца су била стабилно, међутим и даље су животно угрожена. Цијело вријеме радимо све мјере интензивног лијечења и тако ћемо наставити. Ми се свакако надамо позитивном исходу, али вријеме ће показати како ће бити и какве ће бити посљедице, казала је др. Тања Ковачевић.

Је ли ријеч о тровању храном или се ради о нечем другом, показат ће микробиолошки налаз и токсиколошка анализа, а форензичари из Загреба истражит ће јесу ли туристи отровани због цурења неког плина из бродског сустава, како се нагађа у медијима.

Након очевида, хварски ресторан у којем су туристи наводно јели, синоћ је поновно отворен.

Иначе, о цијелом случају јављају и талијански медији. Мушкарац који је умро је 57-годишњи менаджер са Сицилије који је био на одмору с обитељи. Њему је позлило у бродском WЦ-у те је при паду ударио главом у зид. Према ријечима другог настрадалог Талијана, сви отровани спавали су на десној страни брода.

Вечерњи лист преноси његову изјаву да је могући узрок тровања плин који се у кабине увукао кроз отворе за вентилацију. Увјерен је да није у питању тровање храном, јер дјеца готово ништа нису јела, преноси ХРТ


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.