Скоро тридесет радника зеничког АрцелорМиттала се пожалило на тровање храном

Близу 30 радника компаније АрцелорМиттал Зеница затражило је љекарску помоћ услијед стомачних тегоба, а 15 их је задржано на Одјелу за инфективне болести Кантоналне болнице Зеница, потврђено је за Клиx.ба.

BUKA portal / 10. децембар 2019

foto: tnt

Према првим резултатима код седам радника зеничког АрцелорМиттала установљено је присуство бактерије салмонеле у организму, а компанија је одмах по том сазнању затворила један од седам ресторана у којем су радници ручали.

"Један од седам ресторана у кругу компаније, у којему услуге пружа екстерни снабдијевач, фирма Салчиновић, је затворен одмах по добијању информација о пријављеним здравственим проблемима, те ће тако и остати док званично не добијемо све резултате анализа. До сада су налази за воду и особље ресторана потврдили да то нису узроци, сада чекамо резултате анализе хигијенско-епидемолошких налаза узетих у ресторану и званично мишљење специјалисте за узорке хране", казали су из АрцелорМиттала Зеница.

Нагласили су да ће пружити сву потребну подршку радницима, али и да чекају резултате анализе узетих из реаторана како би званично знали шта је узрок појаве салмонеле код радника.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.