ШКОЛА ПУНА ВОДЕ „Погледајте како ђаци перу руке водом са плафона“

Како је могуће да овај објекат и данас ради?

Tatjana Čalić / 04. јун 2019

Друштвеним мрежама кружи нови  видео снимак из Угоститељско-трговинско-туристичке школе, гдје ђаци перу руке  водом која цури са плафона.
Уз то ђаци тврде, да то није ништа ново, јер кров прокишњава, па свака киша изаове идентичну  ситуацију. И то траје годинама.
 

 

Како нам је рекла Милица Кос, ученица генерације ове школе и једна од 20 најбољих средњошколац у БиХ, тужно је и страшно је да се за све ове године, овај проблем није ријешио, како би ученици и радници школе имали безбједан простор у коме бораве.
“Четири године гледам ово, заједно са својим колегама.  Покушавали смо проблем ријешити причом,па смо као ученици сазвали актив директора да се о томе прича. Обећали су нам рјешења, али као и увијек од обећања није било ништа.  Скоро кад је један од снимака прокишњавања доспио у јавност, ја и другари смо доживјели критике као да смо ми избушили кров или плафон, умјесто да се критикују они чија је ово надлежност”, није крила разочарење Кос. Каже и да не вјерује да ће се нешто промијенити све док ђаци не почну са бојкотом наставе или док не дође до трагедије ако вода дође до струје.

Подсјетимо да су и средином априла на друштвеним мрежама објаваљени бројни снимци и фотографије  из ове школе на којем се види како су ходници пуни воде, али и канти и крпа којима се вода скупља.
Убрзо након тога се огласило Министарство просвјете и културе РС констатујући да су упознати са ситуацијом у овој школи, те да раде на томе да се створе бољи услови рада у свим школама.
 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.