Шеранић: 13 нових особа позитивно на коронавирус у РС

Прес конференција у Бањалуци

BUKA portal / 24. март 2020

 

Министар Ален Шеранић изјавио је на данашњој конференцији за новинаре да је на вирус корона позитивно још 13 лица у Републици Српској, чиме је број заражених укупно 103.

"Обављено је тестирање 41 узорка који су прикупљени јуче и имамо 13 позитивних, чиме је укупан број заражених вирусом корона у Српској достигао 103. Сви новозаражени су стабилног здравственог стања", рекао је министар Шеранић.

Појаснио је и да је од јучер тестиран 41 узорак, од којих је 13 нових позитивних и један позитиван је особа за коју је поновљено тестирање.

103 особе позитивне на коронавирус у РС.

Од нових позитивних 6 особа је из Бањалуке, три особе из Козарске Дубице, двије из Брода и по једна и Теслића и Лакташа.

"Од особа које су на УКЦ-у РС једна особа је са тежом клиничком сликом и једна је на респиратору", рекао је Шеранић.

15.812 особа у самом надзору у РС.

Шеранић је рекао да је хирург из Бањалуке евидентиран као позитиван, а инфекција је настала ван Клиничког центра, а проводе се процедуре.

"У потпуности морамо да ставимо контролу граница. Морамо контролисано уводити грађане у заједницу. Ми ћемо контролисати дио границе на територији РС. И у свијету и код нас се доносе све рестриктивније мјере", рекао је Шеранић.

Додао је да се не можемо поуздати у социјалну дистанцу па смо од јуче свима препоручили да носе маске.

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.