СДС има доказе о изборној крађи. Наредне четири године биће освета и линч

СДС има доказе о изборној крађи, неки од тих доказа су предочени ЦИК-у, истакли су чланови СДС-а у емисији "Изазови" БН телевизије и нагласили да ако је ЦИК независно тијело које ради по закону треба да омогући поновно бројање гласова.

BN / 20. октобар 2018

Крађе, малверзације, уписивање гласова без обзира шта је на листићима, фалсификован материјал за гласање. докази о нерегуларностима су предочени ЦИК-у БиХ.

“Ако се заиста ради о независном тијелу, ако раде по закону, они би требали да прихвате наше захтјеве и да омогуће поновно бројање гласова, наравно ако нема шта да се крије.

А баш њихово негирање и бјежање од тога и помињање пробројавања гласова само на неким мјестима је замазивање очију грађанима, показује да су они свјесни да постоји нерегуларност, и да је дио људи из ЦИК-а учествовао у томе", каже посланик СДС-а у НС Републике Српске Давор Шешић.

А зашто би неко из ЦИК-а учествовао у изборној крађи?

“Формално правно ЦИК је независно тијело, међутим када се уђе у суштину, види се да су то људи блиски власти и одређеним људима блиским властима. Позадина свега је лични интерес”, наглашава Шешић.

Един Рамић из Коалиције “Заједно за БиХ” каже да је проблем у Кривичном закону.

“То је ствар бирачких одбора, ти људи никад нису били кажњени на адекватан начин. Кривични закон није довољно стимулативан да спријечи изборну крађу”, каже Рамић.

Ипак, Савез за побједу борбу наставља одважно, са неколико услова - да се усвоји нови Изборни закон, да се ријеши случај породице Драгичевић као и сва друга неразјашњена убиства и да се промијени уређивачка политика РТРС.

“Ми борбу настављамо одважно, али данас ако научимо лекцију како треба, ми као посланици морамо истрајати да ни једне изборе не дочекамо са оваквим Изборним законом, јер се онда ни даље неће поштовати воља грађана", каже Драшко Станивуковић, одборник ПДП-а у Скупштини Бањалуке.

Политика власти у наредном периоду је кристално јасна.

“Политика власти наредне четири године биће освета и линч”, додаје Станивуковић.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.