Сајам италијанских универзитета у Бањалуци

Други Сајам италијанских универзитета у Босни и Херцеговини  одржаће се у сриједу, 29. јануара од 15:00 до 19:00х у Хотелу "Марриот" у Бањалуци.

BUKA portal / 24. јануар 2020

 

Догађај је организован у сарадњи са привредним друштвом за студентску оријентацију „Виа Ацадемица" и Фондацијом „Мозаик", а омогућит ће средњошколцима и студентима босанскохерцеговачких универзитета да се упознају са универзитетским студијама које нуде неке од најпрестижнијих италијанских високошколских установа и које се изводе на енглеском и италијанском језику.

Своје присуство већ су потврдили Универзитет "Ла Сапиенза" у Риму, Универзитет „Цаттолица дел Сацро Цуоре" у Милану, Универзитет комуникација и језика у Милану  (ИУЛМ), Европски институт за дизајн у Милану (ИЕД),  Универзитет "Ца' Фосцари" у Венецији, Универзитет у Ђенови, Универзитет у Пизи и   Универзитет у Мессини. Сваки универзитет ће имати персонализиран штанд на коме ће посјетиоци моћи пронаћи информативне материјале и, са представницима сваког универзитета-учесника сајма, размотрити детаљније питања образовне понуде, олакшица и стипендија.

Учешће у сајму је бесплатно и регистрација је могућа путем линка хттпс://бит.лy/36ТиОбе. Амбасада ће бити заступљена путем свог представника који ће поздравити учеснике уводним обраћањем.

Након успјешног првог издања сајма, одржаног у Сарајеву протекле године, овај пут сајам стиже у Бањалуку у контексту једне регионалне турнеје и на трагу залагања Амбасаде Италије у Сарајеву да укључује младе из цијеле земље у иницијативе које нуде конкретне могућности раста, посебно у домену образовања.

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.