"Знам за зле коментаре. Нисам случајно међу најбољим српским кошаркашима, све могу на раменима да их понесем": Штимац одговорио на прозивке да је "махач пешкира"

"Најјачи људи плачу, али плачу да их нико не види. Сви смо плакали и не кирјем то и плакао бих опет и сваки дан"

Danas.rs / 05. октобар 2017

 "Слободно могу да кажем да ме улога и минутажа у репрезентацији никада нису занимали, у контексту да ли ћу играти пет минута, убацити десет поена...", каже српски кошаркашки репрезентативац Владимир Штимац неколико недеља после узбудљивог Европског првенства. Сада, када су се страсти смириле, популарни Штимара хладне главе је анализирао вруће кошаркашко лето. "Добри дух" репрезентације је у тиму имао специфичну улогу, најзаслужнији је био за атмосферу и као пример играча који даје све за тим. Зато се и често збијају, некад симаптичне а некад злураде шале на рачун "махања пешкиром", као главним његовим задатком.

 

Штимац је на тему "епизодне улоге" у разговору за Данас рекао:

 

"Видео сам доста неких злих коментара. Знам шта могу, у супротном не бих био међу дванаесторицом најбољих из Србије. Све њих могу на рамена да ставим и понесем. Није на мени да причам о својим квалитетима, а веома сам их свестан и врло мотивисан да наставим да радим, напредујем и будем још бољи. У њабољим сам годинама, даћу све од себе", рекао је Шримац.

 

Он се осврнуо и на сузе Богдана Богдановића после финала, које су потресле многе.

 

"Најјачи људи плачу, али плачу да их нико не види. Сви смо плакали и не кирјем то и плакао бих опет и сваки дан, дао сам све од себе за репрезентацију, како ван терена тако и на њему...", рекао је Штимац. "Криво ми је због Богдана Богдановића. Мислим да би био МВП шампионата да смо којим случајем освојили златну медаљу. Он је изванредан играч, наш нови Данилиовић или Бодирога, Ђорђевић.

 

Желим му све најбоље и волео бих да у НБА буде руки сезоне... Мислим да он то може и да ће бити адекватно испраћен".

 

Штимцу је било посебно важно да нагласи једну ствар.

 

"Хоћу да кажем и да се дупло подвуче: наша држава никада неће имати натурализованог играча, док постоји ова Србија. Сви знамо како размишљамо и гледамо... Не желим никога да осуђујем, али хоћу да кажем да смо ми једина репрезентација у окружењу која никада није натурализовала играча и верујем да никада неће .Уздам се у наш кошаркашки савез, тренере и сисем рада јер ми имамо толико талентованих играча који ће да направе чудо", рекао је Владимир Штимац.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.